IN Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 tutaj można określać wciąż na nowo nie brakuje sytuacji nieprzewidzianych przypisanych temu miejscu tam mnie nie ma na pewno kto wie dlaczego tam jest ?
adam sosna Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 może istnieje tylko "tutaj" i "teraz" ? tam to złudzenie jak przyszłość?
Mr.Suicide Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 tutaj można określać wciąż na nowo nie brakuje sytuacji nieprzewidzianych przypisanych temu miejscu tam nie ma mnie na pewno kto wie dlaczego no ja bym to tak na przykład widział. pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 nie ma, bo jesteś tutaj, :)))Inko, filozoficznie podchodzisz do dziś???? bardzo dobrze to ujęłaś, cmoookames
jacek_sojan Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 są 3 warianty: albo jesteśmy "tutaj" i wówczas nie możemy być "tam"; albo będąc "tutaj" - tutaj jesteśmy tylko ciałem, a faktycznie jesteśmy "tam" całym duchem, jak to się mówi...a w kategoriach czasu (a więc i drogi - przestrzeni) bezustannie rodzi sie nowe "tutaj" i nowe "tam"...za plecami już, choć owszem - "tam" może być przed nami... choć pierwszy wers sugeruje wyraźnie: "tutaj można się określić wciąż na nowo"; świadomość jest dynamiczna, nigdy constans... jeszcze żeby tylko taka konstatacja uszczęśliwiała...pozdrawiam! :) J.S
IN Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 tutaj - nigdy w pełni nie satysfakcjonujące tam - zawsze nieosiągalne ;) też pozdrawiam, Jacku, czy Wawel stoi na swoim miejscu ?;) :)))
IN Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Adamie, a jeśli wszystko jest złudzeniem ?;)
IN Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Mister, to takie trzy po trzy marudzenie, że coś jest na wyciągnięcie ręki raczej mało poetyczne ;), nie planuję wychodzić z tym z warsztatu ale jeśli zmienię zdanie - wezmę pod uwagę Twoje sugestie dzięki, że czytasz :)))
IN Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 a dla Ciebie Stanka - duży cmooooooooooooook! pssss byłam, wróciłam... ;)
jacek_sojan Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Ile razy zjeżdżam z gór - zawsze patrzę, czy Wawel stoi z tym samym niepokojem, z jakim zadajesz pytanie; ten niepokój jest nam pisany - na wieki! jak to pisał Herbert?: "jeśli nawet miasto padnie w gruzy - my będziemy nieść miasto w sobie"....to tylko swobodna parafraza, ale oddaje istotę rzeczy...pozdrawiam! :)) J.S
Rekomendowane odpowiedzi