Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_WysockaLubię kreatywne dzieci i to bardzo! Wówczas nazwałabym Cię Małą Księżną z dużą wyobraźnią. Teraz jesteś Księżną z ogromną wyobraźnią. W ubiegłym roku, w pociągu jechała ze mną matka z 6-7 -letnią dziewczynką. Matka do niej: "zajmij się czymś, masz kredki to sobie rysuj" Dziecko wzięło kartkę papieru i kredki - narysuję Boga - stwierdziło. Matka zasnęła, ale mała przyglądała się białej kartce i nic nie narysowa, zaczęła mi zadawać tryliony pytań. Gdy matka się obudziła, zapytała - dlaczego nic nie narysowałaś? Jak to! - oburzyła się dziewczynka (Kasia) , tu jest Bóg! Przecież on jest niewidzialny! A niebo? - drążyła matka. Kasia odpowiedziała: zgubiłam niebieską kredkę, ale to i tak tylko chmury.  Cwaniara! - pomyślałam.   
    • @Marek.zak1 Pani Sowa, bez poczucia humoru i bez fantazji - sztywniara.  I może jeszcze na dywanik zostałeś wezwany, stopień obniżony i mama wezwana do szkoły. No majestat urażony. Dzięki, Marku :) @Berenika97 :)  
    • …otwieram z portal, a tam - co druga produkcja, to tekst userki o nicku Berenika97 - poziom  zawartego w Twoich tekstach infantylizmu jest ciężkostrawny, zastanawiam się dla kogo piszesz ???  Tu nie uświadczy poezji, a zamiast niej są nieudolnie sformułowane dyrdymały, może warto odpocząć, poczytać dobrą literaturę aby wreszcie czytelnik nie żałował, że się wplątał w cudzą nieudolność ):
    • Rozszumiał się dąb radośnie. Jemiołę wreszcie szlag trafił. Teraz bez kajdan wyrośnie, najwyżej w całej parafii.   A w niej akurat żałoba, Szlocha miejscowa elita, gdyż rankiem skończyła chować, zboczonego pasożyta.   Gdy dąb już dla siebie panem, sieroty wietrzą plebanię, by pod kolejnym plebanem robić za jego owczarnię.   Jest-li podobna kraina z narodem podobnie chętnym mieć za ojca kapucyna i łożyć nań alimenty…   +++++  +++ Naród polski należy do najlepiej udomowionych przez papieży (ireneo)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Bereniko, dobre!  Choć prawdę mówiąc - ani w jedną, ani w drugą stronę to raczej nie działa… Samo słowo „bierzesz” trochę razi, nie uważasz? Wziąć, to można buty do szewca. Mnie chodziło raczej o to, że książka ma być tak ciekawa, tak napisana, że aż spać się odechciewa. Spodobała mi się Twoja błyskotliwość - pozdrawiam serdecznie!  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...