Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bądź mężczyzną wstrzymaj łzy
Każdego przecież to czeka
Bądź mężczyzną wytrzyj nos
Przyjmij na się los człowieka

Idź i załatw wszystko tak trzeba
Każdego przecież to czeka
Idź i staw czoło nieuniknionemu
Przyjmij na się los człowieka

Umrzyj zrób to jak należy
Przestań się mazać weź się w garść
Bądź mężczyzną wstrzymaj łzy
To przecież tylko na trzy dni

2004-03-14

Opublikowano

Ciekaw jestem, czy czytelniczy prawidłowo rozszyfrują personalia podmiotu lirycznego i adresata wypowiedzi. Ciekaw tez jestem czy udalo mi sie rzucic nowe swiatło na wydarzenia sprzed...wielu lat...
pozdrawiam wszystkich
Piotrek

Opublikowano

No cóż szkoda
Ciągle się uczę
Chciałem pokazać Chrystusa jako człowieka
Uczłowieczyć
Pokazać go jako zwykłą istotę odczuwającą strach i poddającą się emocjom
Pozdrawiam wszystkich.
Piotrek

Opublikowano

Nie wpadlam na tego Boga i na Jezusa od razu, ale powem szczerze ze wolalabym zeby nie o tym byl wiersz..Mi sie o wiele bardziej podoba w innym znadzeniu..W tym moim ostatni wers budzi szczery usmiech..

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @violetta   I zapewniam panią: mam bardzo ogromną wiedzę - jestem byłym pracownikiem Archiwum Akt Nowych i miałem tam szkolenie z Obrony Cywilnej, także: ukończyłem kurs archiwalno-kancelaryjny z oceną dobrą, dajmy teraz przykład liczb:   - przed Drugą Wojną Światową Polaków było około - 36 000 000 - w tym około - 1 000 000 - Polaków pochodzenia żydowskiego i około - 230 000 - polskich obywateli wyznania mojżeszowego,   - po Drugiej Wojnie Światowej Polaków było około - 24 000 000 - w tym około - 150 000 - przesiedleńców z Kresów Wschodnich,   - w Niemieckim Obozie Koncentracyjnym Birkenau-Auschwitz - zostało zamordowanych metodą przemysłową około - 1 200 000 - ludzi i w tym około - 800 000 - żydów,   - Polacy uratowali (w tym moi przodkowie) podczas Drugiej Wojny Światowej około - 600 000 - żydów z całej Europy, a zginęło (Polaków) około - 5 400 000 - w tym około - 700 000 - Polaków pochodzenia żydowskiego,   - natomiast: od Rewolucji Październikowej do Rewolucji Solidarnościowej - zostało zamordowanych około - 30 000 000 - SŁOWIAN!   I to są liczby szacunkowe: nigdy nie ustalimy dokładnej liczby HEKTABOMBY LUDOBÓJSTWA DWUDZIESTEGO WIEKU, natomiast: łatwo znaleźć źródło wyżej wymienionego ludobójstwa - to angielska Grupa Milnera (lud anglosaski) i Niemcy (lud anglosaski) - byli tylko narzędziem, dalej: swoje źródło dochodów Międzynarodowa Organizacja Syjonistów miała w angielskich bankach i z tego powodu było możliwe z angielskiej koloni (Palestyna) wydrapać kawałek ziemi dla nowego państwa po Drugiej Wojnie Światowej - Izraela i co teraz Izrael robi z Palestyną?   Dla odmiany: twórcą ludobójczej ideologii komunistycznej był niemiecki żyd - Karol Marks - zrobił on syntezę Talmudu z Nowym Testamentem, a Włodzimierz Lenin przehandlował ją na teren słowiańskiej Rosji (Cesarstwa Rosyjskiego) i wiadomo co było dalej... A największym rewizjonistą Holokaustu jest nie kto inni jak Anglik - David Irving.   Jeśli chodzi o prawników, to: to - osoby, które ukończyły studia prawnicze i są bez aplikacji zawodowej, a najwyżej w hierarchii prawniczej jest sędzia, prokurator i notariusz, najniżej - komornik, dlatego też: żaden prawnik nie wygra z oświeconym filozofem.   Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

aż by się chciało dodać, że księżyc trwa pośrodku :)   czas nie wypadł z rąk  bo ktoś to napisał a czas wciąż tworzy coś spijając deszcze lipca   pozdrawiam
    • @Berenika97 Kochające serce...                           jak nożem w osierdzie!
    • @Łukasz Jasiński ty to masz szczęście do służb:)
    • @Leszczym nie dam się sprowokować -? 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...