Madonna Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Wiersze czytane tylko przez chwilę Muzyka ukojeniem Jak czasu spojrzeniem Dni zmarnowane Chęci i marzenia głupie Co dadzą mi ? Nic! I to wiem na pewno Kolejny początek zacznie się jutro Jutro nie dziś Wiersze czytane tylko przez chwilę Muzyka była ukojeniem Czas już nie patrzy Oczy zasłonił Marzenia już wiedzą czego chcą Dziś staje się jutrem I duchy płoche tańczą Jak zwykle w cieniu Tam gdzie tak chłodno Wiersze czytane tylko przez chwilę Dni i wieczory spędzone na ławeczce w parku Z ludźmi których nie szanuję I szanować nie będę Los karci mnie słowem Ludzi dobrze mi znanych I nic nie łączy nas Z nimi Tylko wiersze czytane tylko przez chwilę Stają się dniem Czasem Godziną One nie miną (03.06.2007)
Maria Kowalewska Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 ..."Czas już nie patrzy/ Oczy zasłonił", "Duchy płoche tańczą" ... ciekawe. Pozdrawiam cieplutko.
Maria Kowalewska Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Chodzi mi o personifikację czasu. Podoba mi się ta zwrotka, bo jest bardzo sugestywna, zawiera myśl i obraz:poezja i muzyka, jak czarodziejki, wróżki zatrzymują czas lub powodują, że on sam- jak człowiek - odwraca się, zasłania oczy, gdy spełniają się nasze marzenia.Wtedy koszmary wracają tam, gdzie ich miejsce, w ciemność i chłod. To moja interpretacja. Pozdrawiam serdecznie.
kaja-maja28 Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też jestem za tym,ale myśli połączone z poezją,muzyką, ukają człowieka, ale nie wszyscy na to reagują... Są dni co chce człowiek poszaleć i czyta to i owo... Tak samo jest z muzyką. 1az woli jak całe ciało chodzi z nogami, a czasami woli muzykę menalchonijną... Najlepszym człowiekiem jest taki, co jest to tańca i do różańca... Takiemu idzie jak po maśle, a może mi sie zdaje... Tu myśle o sobie,ale dni nie ma się zmarnowanych, jedynie moga być niedopracowane. Pozdrawiam milutko
Rekomendowane odpowiedzi