zak stanisława Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 uchylę zasłony - drzwi na świat zakołyszą się promienie rzęsiście spłyną po brwiach nie obleczonych jeszcze szronem nie będę szukać odpowiedzi na pytania rodzące się zawczasu dojrzałe by na nowo oblec w skorupę zielonego groszku środek jeszcze nie czerstwy nadaje się do przeróbki póki co nie myślę o amforach troi zachwycam się ciszą i głaskaniem powietrza pod koszulą wyznacza kierunek na przekór ręce która przez zasłony wpuszcza jasność w blasku srebrnieje włos jak krople rosy na poduszce śniącej jeszcze o dalekich podróżach grzechem jest pozbawiać ją złudzeń * chciałabym z tobą zatańczyć walcana falach Dunaju skołysać ciało jak piórko jak chmurka w rytm szumu fal dlaczego ta myśl wydaje się śmieszna chciałabym tango tańczyć na plaży piaskiem osypać nagość prozaiczną nie piórkiem nie chmurką ale w żar ciał tu znowu myśl moja nazbyt jest grzeszna losowi dać pstryka nie prosto nie w nos by móc popłynąć przed siebie Donikąd zmieniać kierunek gdy wiatr plącze włos oczy niech niosą w najdalszy horyzont być tam gdzie dotąd nie było mnie stać w garści jedynie złamany szeląg balonem w przestworza szaleńczo gnać o Wielki Mur z chmur zahaczyć wzrok
Piotr_Jasiński Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 WARTO !!! Coś zmienić w pierwszej lub w drugiej aby nie było tu i tu "fal" Tak mnie się zdaje :) Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 masz nagrodę! Piotrze, za bycie pierwszym do pomocy!!!!!!;)))
Piotr_Jasiński Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy jeszcze będzie??? Bo się tak marzycielsko zrobiło. ;) Jak na razie piknie. :) Pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 "chciałabym z tobą zatańczyć walca na falach Dunaju skołysać ciało jak piórko jak chmurka w rytm plusku fal dlaczego myśl moja zbyt grzeszną jest" może chciałabym z tobą zatańczyć walca na falach Dunaju skołysać ciało jak piórko jak chmurka w rytm plusku wód dlaczego myśl moja zbyt grzeszną jest PS warto marzyć (inna rzecz - o czym) :) +
zak stanisława Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to o podróżach....
Judyt Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 marzenia czy na pewno jeden krok od spełnienia? ee...:) pozdr. ciepło
zak stanisława Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 jak nie jeden to dwa, zawsze jest nadzieja... Judytko
cały twój Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o podróżach będę marzył na emeryturze!!!! czyli... no.. niezadługo!!! ;(( Dziękuję za ten szalony wiersz!!! pozdra wielgachne! ;D
egzegeta Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ciekawe jak długo;) pozdrawiam PS. a Stasia niech będzie cierpliwa, bo wiersz czytam i nie mogę dobrnąć do końca kurcze taki słup:)
egzegeta Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Stasiu po pierwszym czytaniu takowe spostrzeżenia meeee :) póki co - mi nie leży te cholerne - też - " - potem konserwa i psia jego mać wprowadzają ton rubaszny, co również mi jakoś - -" - bo wydźwięk wiersza chyba inny początek bardzo zmyślny,podoba mi się w jednym miejscu nie ma jeszcze szronu ale już dalej srebrnieje włos a strofa z falami dunaju piękna- / są jeszcze Fale Amuru - osobiście grałem:))/dlaczego myśl moja zbyt grzeszną jest a może tylko - dlaczego myśl moja aż tak grzesznaz centem w garści złamanym szelągiem albo z centem albo z szelągiem poza tym Wielki Mur chyba wystarczy w miejsce "chiński" wstawiłbym dla rytmu coś innego Gratuluję i pozdrawiam serdecznie
zak stanisława Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 i na to czekałam, ale z lenistwa nic nie robiłam..... a tak właśnie chciałam trochę być rubaszna, choć wiem to do mnie absolutnie nie pasuje... dzięki egzegeto za ustawienie mnie do pionu, miłego dnia!!!i nie tylko!!!;)))
egzegeta Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu jakie ustawianie do pionu ..Broń Panie Boże to tylko nieśmiałe wypracowanie terminującego takoż miłego;))
Stefan_Rewiński Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to o podróżach.... Najlepiej o podróżach z mężczyzną. Może zamiast "skołysać" -"rozkołysać"?
zak stanisława Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to o podróżach.... Najlepiej o podróżach z mężczyzną. Może zamiast "skołysać" -"rozkołysać"? roz-kaz może i tak ale skołysac misie podoba.... dzięki Steffi, uściskaj Henriettę!!!!
Judyt Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to prawda, muszę zrobić z tysiąc kroków Stasiu, pozdr.
Marlett Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Mówi się że marzenia nic nie kosztują, ale tak naprawdę trzeba za nie dużo płacić. Spełnienia marzeń:))))
Piotr_Jasiński Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Motyla noga !!! Jeden dzień mnie tu nie było i tyle zmian. Jeszcze troszkę i cały poemat będzie. Poczytam już jutro. Ale zdawa mi się że z tego dwa będą??? Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 23 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Będą... ino se myśle....co i jak... i nic nie mogę wymysleć...PUSTKA w łepetynie dzieki Piotrze! radosnego dnia i nie tylko....:))) Marlett, kochanie, marzenia nie ino realizacja, ale jak się człowiek zaweźmie.....to MOrze! dzięki kochana! radosci dużo! Judytko, wszystko przed tobą, gorzej u mnie, bo wiesz....kroków coraz mniej, ściskam mocniusio!
Judyt Opublikowano 23 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2007 "Judytko, wszystko przed tobą, gorzej u mnie, bo wiesz....kroków coraz mniej, ściskam mocniusio! " A właśnie,że nie! Się posprzeczam, więcej(...) pozdr. mocniusio;)
Rekomendowane odpowiedzi