Piotr_Jasiński Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 nie chowam po kieszeniach wstążek stępione na kamieniu ostrze języka by nie mówić o wyliniałych marzeniach wystawiam na publiczny widok niech mierzi mnie a tobie kwiaty szczerze wyhodowane choć na sztucznej obojętności wtykam głęboko resztki słów tak nie do wypowiedzenia że nawet już o nich nie myślę a jednakowe krople deszczu znów rozmieniają ziemię na błoto
zak stanisława Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 stępione na kamieniu ostrze języka by nie mówić o wyliniałych marzeniach wystawiam na publiczny widok a komuż to Piotrze wystawiasz ten jęzor? wiem wiem marzenia sie nie sprawdziły, przez to to wszystko. mało wiary i siły przekonywania w nie włożyłtwój PL! 'kwiaty szczerze wyhodowane na sztucznej obojętności'- dobre!!!! pozdrawiam ciepło ES
Piotr_Jasiński Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się że coś się spodobało. :))) A co do peela to może nie ważne jest ile by tej wiary i siły włożył. Są marzenia że się tak wyrażę nieosiągalne. I nie koniecznie chodzi o to że się ich osiągnąć nie da. Dzięki za koment i równie ciepło pozdrawiam
Reni Her Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Piotrze, naturalnie jest ciekawiej i prosto, jednak nienaturalnie musimy czasem się zachowywać ukrywając resztki niedopowiedzeń i niefortunnych zachowań, skrywamy się przed zranieniem i nienaturalnie budujemy mur...;) przyjemnej ochłody w ten piekny dzionek R.
Piotr_Jasiński Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Obojętność w tym wypadku jest sztuczna Nataszo. Za to hodowla była szczera. W tym wypadku tak musi zostać. A puentę zawsze można zmienić. W sumie to od niej zacząłem, a reszta jest uzupełnieniem ale nie znaczy że nie da się z nią coś zrobić. Tylko w tej chwili nie mam lepszej. Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 21 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko czy ten nienaturalny mur jest naturalnym odruchem samoobrony, spowodowanym strachem przed przed niefortunnymi zachowaniami. Czy może raczej jest naturalny tak by nienaturalnie ukryć te resztki niedopowiedzeń. Czasem lepiej wiedzieć to wcześniej albo przynajmniej w porę. Pozdrawiam Reni
adam sosna Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 "a jednakowe krople deszczu znów rozmieniają piasek na błoto" może tak a jednakowe krople deszczu znów zamieniają piasek na błoto (piasek jest drobny - rozmieniać?) tak mi się pozdrawiam
Judyt Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 szczerze wyhodowane na sztucznej obojętności- bardzo nienaturalne, a puenta za to bardzo naturalna, całkiem fikuśnie, pozdr.ciepło
Mr.Suicide Opublikowano 21 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2007 coś mi w drugiej strofce nie gra 'szczerze wyhodowane na sztucznej obojętności' ? chyba potrafisz lepiej. poza tym trzecia strofa i pesymistyczna pointa, (jak mniemam- o tym że wszystko jest takie monotonne, wszystko ma swoje przeznaczenie. przyzwyczajenie do sytucji, z którymi mamy na codzień styczność) bardzo mi leżą :) wiesz może się mylę, ale ostatnio dużo u Ciebie o tym. tak czy inaczej wiersz mi się podoba. serdecznie pozdrawiam, Piotrze.
Piotr_Jasiński Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Błoto i złoto to jednak dwie zupełnie różne substancje i wywłują różne skojarzenia. A mi właśnie chodziło o to pierwsze. Puentę mogę zmienić ale nie na złoto. Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zamieniają chyba będzie dobre. I coś ztym piaskiem zrobię. Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczera hodowla jest szczera mimo że sztucznie to brzmi Judyt. Tak jak już pisałem musi ten kawałek zostać. I dzięki za puentę :) Pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mr. dużo piszę o sprawach dotyczących ludzi bo nie umiem pisać o czym innym. A że monotonnie, to zależy u mnie od nastroju. Dobry humor - optymizm. Kiepski nastrój - pesymizm. To o czym wspomniałeś jednak zostanie. Jak już wspominałem prawie wszystko mogę zmienić ale na tej frazie mi zależy. A czy potrafię lepiej? Muszę Ci wierzyć że tak i robię to z dużą przyjemnością (znaczy wierzę) bo to dla mnie komplement. :)))
Marlett Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Piotrze! wtykam głęboko resztki słów tak nie do wypowiedzenia że nawet już o nich nie myślę Ten fragment zabieram sobie, a wiersz w całości podoba się. Wiersz niewymuszony. A...... i jazdę samochodem też lubię:))) Radości życzę.
Piotr_Jasiński Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miluchno mi robi gdy się komuś coś z mojej bazgraniny podoba :))) Dzięki serdeczne i pozdrawiam również Ps. A z tym samochodem to ... ???
Piotr_Jasiński Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma problem. Tylko tłumaczyłem dlaczego zostanie jak jest. A nigdy nie mam nic przeciw grzebaniu w moich utworach. Inna sprawa czy się zastosuję ale to zależy od różnych rzeczy. Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczera hodowla jest szczera mimo że sztucznie to brzmi Judyt. Tak jak już pisałem musi ten kawałek zostać. I dzięki za puentę :) Pozdrawiam Rozumiem i wcale nie polecam kasacji, najgorsza obojętność, oby mniej w hodowlach, pozdr. (ciepło?)-kwiatki pousychają.
Piotr_Jasiński Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Judyt. Tylko z tą obojętnością to jest tak że czasem należy ją narzucić. Peel mimo że może tak wygląda nie skarży się na odrzucenie. Raczej robi wyrzuty sam sobie. Za nadmierne zadurzenie nad własnymi marzeniami. A jak chcą kwiatki pousychać to podlać należy, tak od serca :))) Z wzajemnością
Judyt Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Judyt. Tylko z tą obojętnością to jest tak że czasem należy ją narzucić. Peel mimo że może tak wygląda nie skarży się na odrzucenie. Raczej robi wyrzuty sam sobie. Za nadmierne zadurzenie nad własnymi marzeniami. A jak chcą kwiatki pousychać to podlać należy, tak od serca :))) Z wzajemnością :):) Nie wiem jak Peel wygląda, lecz niech zakopie w ziemi ogrodowej wyrzuty, najlepiej dla kwiatków;), ps. a zadurzyć to się można o tak, czemu nie..chyba,że nadmierność szkodzi zdrowiu pozdr. ciepło aa..miało być nieciepło:)
Piotr_Jasiński Opublikowano 22 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Hihi - peel już zakopuje. Nawozik będzie pierwsza klasa :)) A od zadurzenia we własnych marzeniach to znam dużo bardziej szkodzące zdrowiu nałogi ;)))) Czemu nieciepło jak ciepło ??? Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi