Marlett Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 chciałam być tylko mona lisą uśmiechem wyjść ze światłocienia dziewczyną pragnącą uwierzyć że życie czyjeś w bajkę zmienia mogliśmy jechać do toskani przemierzać mostami westchnienia unieść się nad placem anioła odszukać ekstazę w kamieniach wiatr z dziewczyną nocami płacze nie umie grać na swojej harfie została nieznośna udręka ktoś zniszczył zwykłą fotografię
egzegeta Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Marlettko pierwsza zwrotka podoba mi się i wszystko mi ona mówi- chciała, miała takie marzenia i ..nic z tego nie wyszło. pozostałe to już tylko gdybanie co by to było gdyby /druga/ i smutne skutki fiaska /trzecia/ Zastanawiam się - zwykła fotografia - czarno-biała czy kolorowa bo dziś kolorowa to zwyczajność, a może to była cenna fotografia? Pozdrawiam Cię Marlettko PS. Na wiosnę takich smutnych się nie pisze;)))
zak stanisława Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 mogliśmy jechać do florencji przemierzać mostami westchnienia--- co przemierzać... (myślę ze do zamiany) unieść się nad placem anioła odszukać ekstazę w kamieniach wiatr z dziewczyną nocami płacze nie umie grać na swojej harfie------swojej, wymień na coś innego została nieznośna udręka ktoś zniszczył zwykłą fotografię-----zwykła też do wymiany(myślę) Matlett, wymagania rosną..jak widzisz:)))) klimat smutku niech zostanie, jest taki enigmatyczny cmikeS
adam sosna Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 ale uśmiech został Marlett nawet - gdy płacze
Judyt Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 to była zdaje się fotografia tylko Mona Lisy, wiersz skojarzył mi się z byciem sobą, bardzo, pozdrawiam ciepło
Marlett Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiktorze! Podoba się Twoja interpretacja. Czasem każda pora przynosi smutek. Pamiątki przeważnie są cenne:)) Bardzo dziękuję. Życzę radości.
Marlett Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przemierzać mostami westchnienia--- co przemierzać... (myślę ze do zamiany) Pelka wplata swoje odczucia w architekturę Florencji - Most Westchnień. ''zwykła'' - jednak zostanie. Zgadzam się co do ''swojej''- pomyślę. Bardzo dziękuję za uwagi. PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 18 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak został. Może w nim więcej siły niż w łzach ...i niech tak zostanie:)) Bardzo dziękuję i życzę uśmiechu.
Ewa_Kos Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Marlett podoba mi się klimat wiersza i niech tak zostanie:))) Pozdrawiam bardzo serdecznie:)))
adam sosna Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 jest wiatr z dziewczyną nocami płacze nie umie grać na swojej harfie została nieznośna udręka ktoś zniszczył zwykłą fotografię zmyśliłem wiatr z dziewczyną nocami płacze nie umie grać na giętej harfie jest tak nieznośna ta udręka ktoś zniszczył zwykłą fotografię
Marlett Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt! Reprodukcja nic nie jest warta. Oryginał ma wartość:)) Dziękuję serdecznie i słońca życzę.
Marlett Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewuś! Bardzo Ci dziękuję. Klimat ..jak w życiu , może czasem zbyt mało miejsca na uśmiech. Radości:)))
Jimmy_Jordan Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 "wiatr z dziewczyną nocami płacze nie umie grać na swojej harfie została nieznośna udręka ktoś zniszczył zwykłą fotografię" Wiersz bardzo nastrojowy, a już ta ekstaza w kamieniach, tylko ta ostatnia zwrotka jakoś tak nie do przeczytania po tej subtelności poprzedniczek... Pozdrawiam Jimmy ;J
Judyt Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt! Reprodukcja nic nie jest warta. Oryginał ma wartość:)) Dziękuję serdecznie i słońca życzę. I tak. A czy kwestionuję oryginalność?;) pozdr.ciepło
Marlett Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co do ''giętej'' jeszcze do przemyślenia. Większe znaczenie ma fotografia. Twoja wersja też się podoba. Dziękuję i uśmiechu życzę z serca:))
Marlett Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jimmy! Dzięki wielkie. Być może jeszcze jakieś zmiany będą. Pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 19 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt! Reprodukcja nic nie jest warta. Oryginał ma wartość:)) Dziękuję serdecznie i słońca życzę. I tak. A czy kwestionuję oryginalność?;) pozdr.ciepło Judyt! Pozdrawiam serdecznie:) Słońca!
Judyt Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tak. A czy kwestionuję oryginalność?;) pozdr.ciepło Judyt! Pozdrawiam serdecznie:) Słońca! Dziękuję,wzajemnie, ciepło pozdr.
Spiro Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wszystko pięknie Marlett, ale o ile pamięć mnie nie myli, to Most Westchnień jest w Wenecji. We Florencji najsłynniejszy to Most Złotników. nie wiem też do czego odnosi się 'plac anioła' we Florencji. może to być Piazza della Republica z rzeźbą Dawid (teraz kopią) Michała Anioła, ale to trochę naciągane.
adam sosna Opublikowano 19 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2007 napisał Spiro "wszystko pięknie Marlett, ale o ile pamięć mnie nie myli, to wszystko pięknie Marlett, ale o ile pamięć mnie nie myli, to Most Westchnień jest w Wenecji. We Florencji najsłynniejszy to Most Złotników. nie wiem też do czego odnosi się 'plac anioła' we Florencji. może to być Piazza della Republica z rzeźbą Dawid (teraz kopią) Michała Anioła, ale to trochę naciągane.. We Florencji najsłynniejszy to Most Złotników. nie wiem też do czego odnosi się 'plac anioła' we Florencji. może to być Piazza della Republica z rzeźbą Dawid (teraz kopią) Michała Anioła, ale to trochę naciągane." to prawda co Spiro napisał - Most Westchnień jest w Wenecji ale i we Florencji też i prawdopodobnie w wielu innych miastach. We Florencji jest też Plac Michała Anioła zwany przez Florentyńczyków placem Anioła. konkluzja? bądź mądry i pisz wiersze lingwistyczne (autorytet poezji zapytany: co to lingwizm? - odparł: "nie mam czasu odpowiadać na głupie pytania", więc dalej nie wiem co to jest.) przepraszam za wtręt
Rekomendowane odpowiedzi