Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @APM nie , nie mieszkam i nie są to moje rodzinne strony ......ale  uwielbiam to miejsce . Moim zdaniem jest tam najpiękniejsza cerkiew na Podlasiu i nurt rzeki Narew , zjawisko bezcenne !
    • @APM No widzisz przyjemne z pożytecznym

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @marekg Pieknie uchwycona chwila i to pokorne niesienie wspomnien przez wiatr bardzo do mnie przemówiło. Poczułam się, jakbym tam była i poszukałam nawet na wikipedia informacji o  tej miejscowości. To Twoje rodzinne strony, a moze nadal tam mieszkasz?
    • @Gra-Budzi-ka   Z byczej werwy przy Przepiórczej Mimo byk obrazobórczy Nic jeszcze nie wynika Gdy malarz trafi byka Z byka - celnie, z weną twórczą  
    • @hollow man   Dziękuję, ale nie przesadzaj!     Czasami warto porównać wiersz do logicznej zagadki. Każda informacja i wskazówka ma znaczenie. W bardziej "skomplikowanych wierszach" nie ma przypadkowych słów. Jest zbiór obrazów, metafor i symboli  – trzeba odczytać metafory i zrozumieć, co autor próbował przekazać między wersami. Czytanie wiersza to proces jego dedukcji.  To tak na chłodno - i oczywiście nie dotyczy to wszystkich wierszy. No i często mam inne zdanie na temat "co poeta chciał powiedzieć" , niż sam poeta.  :)       
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...