seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 a kiedy spalę wszystkie kładki drogi zniszczę doszczętnie co we mnie się tli mogę w pokera zagrać o cokolwiek o życia dni a kiedy wzgardzę zmysłów skowytaniem na szubienicę rzucę ochłap snów mogę przepuścić jak bankrut w kasynie duszy ból kiedy w hadesu mrocznej krainie odpokutować przyjdzie każdy grzech niech nie oszczędza sędzia sprawiedliwy i zniszczy mnie tak po wiek wieków mielą boskie żarna człowieczy los snu sprawiedliwość cokołu godna reszta na stos [sub]Tekst był edytowany przez seweryna żuryńska dnia 03-04-2004 06:18.[/sub] [sub]Tekst był edytowany przez seweryna żuryńska dnia 03-04-2004 06:54.[/sub]
Marek Wieczorny Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pani Seweryno Smutny wiersz. Czasami euforia i refleksja idą w parze, czasami osobno. Zakładając, że Bóg jest Jednością, to jest On w każdym z nas. Również w tych co nie błądzą, jak również w tych błądzących. Po co więc Hades, po co Czyściec jeżeli Piekło mamy na ziemi? Kochajmy nasze zmysły i pielęgnujmy je - każdego dnia. To jest Życie - Bal, który jest tylko raz. Pozdrawiam Marek Wieczorny [sub]Tekst był edytowany przez Marek Wieczorny dnia 03-04-2004 04:56.[/sub]
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Drogi Marku! hipotetycznie mogę się zgodzić na smolne kotły hen poza horyzontem oddechu ale tutaj, chcę rajskich ogrodów a jak dostaję po łapkach, to się buntuję srodze furia mnie ogarnia i gromy ciskam no i niestety ... literki w szeregi ustawiam za co wszystkich serdecznie przepraszam pozdrawiam seweryna
Marek Wieczorny Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Miła Sewerynko! Wiersz, moim zdaniem, bardzo ciekawy i spontaniczny. Moje wrodzone malkontenctwo sprawiło, że mój poprzedni komentarz stał się zbyt zimny. Wszyscy chcą raju na ziemi, a przynajmniej starają się go znaleźć. Każdy na swój sposób...i każdy dostanie kiedyś „po łapkach”. Takie jest życie. Pozdrawiam Marek Wieczorny
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pani Seweryno..Jest pani bardzo surowa dla siebie samej.. Wiersz przemawia do mnie
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wolę walki czuje się tu i dusza hazardzisty się w Pani odzywa! Ale... nie "wzgardzaj zmysłów skowytaniem "! Jeśli jeszcze jest jakaś "sprawiedliwość cokołu godna", to życzę ,żeby to była realna sprawiedliwość! A wiersz podoba mi się! I forma, i treść. Dzięki I.
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jest coś w tym wierszu - podoba mi się... Pozdrawiam Tadeusz
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Seweryno - wiersz jest niesamowicie "nie-boski" - nie pal tylko - proszę tych mostów z portalu pozdrówko W_A_R
Anna_Maria Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czasem warto zostawić kładkę by móc powrócić nawet na zgliszcza, w popiele ponoć rodzą się diamenty, wiem o czym piszesz, czasem bolą mnie ręce od "dostawania po łapkach", ale na cóż zda się bunt???? - odpowiedź jest jedna: by zamknąć bunt w okowach wiersza, w którym żal przeplata się z nadzieją, a "póki życia, póty nadzieii" serdecznie pozdrawiam anka
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 do licha... są dni, kiedy lubię ten wiersz a nie wszystkie swoje po czasie lubię dzięki wszystkim za dostrzeżenie jego desperackiego krzyku a co do kładek ... palę...i nie wracam wolę budować nowe serdeczne dzięki za miłe słowa, kochani pozdrawiam seweryna
Rekomendowane odpowiedzi