Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jak refleks słoneczny błądzę u Twoich stóp w niekształcie cieniem pryzmatu owiać zapachem białych kwiatów chciałbym Cię całą i w zapachu tym kochałbym się szalenie niebyły niesenny wyleję wino czerwone pod białe Twe stopy i kochać się będę w tym winie gdyż bliżej ono Ciebie niż ja otępiały we śnie niebyłym niesennym jeszcze bursztyn rozsypię i srebro i miód ciepły by kleił się do powiek byś dłużej patrzeć nie musiała i z odrazą ust krzywić na widok tego który chory może i z urojenia pokochał nieszczęśliwie [sub]Tekst był edytowany przez Michał Kowalski dnia 01-08-2004 02:01.[/sub]
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bez kokieterii, panie Michale - wcale nie banalnie! Że sam motyw? - i zapach kwatów, i białe stopy, i wino...? Miłość ma wiele imion. Mnie najbardziej sie podobają te: "we śnie niebyłym, niesennym / jeszcze bursztyn rozsypie" (chociaż chyba: rozsypię!). Może trochę go wyplewić z takich ziółek: "Tęsknotę zamienić skory na..."/???/ i będzie już gotowy do wyłania go Tej, która śmiała wzgardzić! Pozdrawiam.
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję serdecznie, że zechciał Pan zajrzeeć i skrobnąć parę słów. Cieszę się bardzo, że wiersz sie spodobał, a co do kokieterii - bynajmniej;)... ogonek 'ę' poprawiony, pozdrawiam
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wiersz mi sie nawet podoba..Urzywasz wielu nietuzinkowych slow i wiersz nie nudzi..Nie jest to do konca moj klimat, ale poruszyles mnie nastrojem, takim cieplym i zmyslowym.. Jedno mnie troche drazni..Wersyfikacja..Niektore wersy stanowczo za dlugie I dlaczego taki tytul?Domyslam sie ze chodzi o tematyke..ze niby banalna..Ale moim zdaniem inaczej wygladaja banalne wiersze.Gdyby wszystkie banalne wiersze byly by takie to chyba nie byloby z nimi tak zlea to okreslenie nabraloby chyba bardziej pozytywnego znaczenia. No chyba ze tytul ma byc poprostu przewrotny..
Nowak Grzegorz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 mi sie podoba bardzo/ czyzby zakochany:) g.
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję pięknie za komentarz. Zakochany? - nie w tej chwili, wiersz przeleżał pewien czas w szufladzie... ale wtedy, oj...:) pozdrawiam serdecznie
Ewa Marek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dużo tu piękna i rzeczywiście ten tytuł nie pasuje, a nawet pomniejsza wartość wiersza. Słowa otępienie i otępiały proponowałabym przynajmniej jedno zmienić, a i chyba jeszcze dopracować wersyfikację. Serdecznie pozdrawiam EwaM.
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wdzięcznym wielce za te słowa... "Niektore wersy stanowczo za dlugie" może i faktycznie... popracuję nad tym "No chyba ze tytul ma byc poprostu przewrotny.." ma być po prostu przewrotny...:) pozdrawiam gorąco
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję, że zechciałaś poświęcić trochę czasu na przeczytanie i wyrażenie swej opinii, co do tytułu - wspomniałem wyżej... dziwię się, że aż takie emocję wzbudził (szczególnie, że raczej negatywne) pozdrawiam i życzę dobrej nocy
Rekomendowane odpowiedzi