Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 raz, gdzieś po dębie, pień słojami gadał, rylcem księżyca skutecznie kreślony, aż zazdrość jaka w pobliskich sąsiadach naszła z korzenia do szumnej korony i jęła trzeszczeć, strasząc – ale kogo? gdy tu pień trupem – błogo. wiatr wszedł pomiędzy i trącił gałęzie, i w korę wgryzł się, bo sąsiady słodkie, - może my teraz wspólnie co porzęziem, macie jakową jeszcze jedną zwrotkę? jęły więc trzeszczeć, strasząc – ale kogo? gdy tu dech trupem – błogo. aż księżyc musiał w kostuchę się przebrać i zgasić zapał jednym wielkim cięciem, byłoż co z wiatru nosić jak ze ścierwa, gdy las był, po nim tyle co po pięcie, trzeszczało z ostrza, strasząc – ale kogo? gdy tu gąszcz trupem – błogo. a gdy nad ranem z opalonych bali wiatr wyskrobywał księżycowe reszty, stanęły chłopy – jakich zręcznych drwali wam tu przysłano, żeście się tak zeszły trzaskiem zazdrościć, strasząc – ale kogo? trza trupa zalać – błogo.
Marlett Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Messalin! Zalałeś ,oj zalałeś:))) Przeczytałam i jeszcze wrócę. Słońca!
Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeszcze mi do zalania końca zabrakło tegoż słońca, hi dzięki Marlett z ukonikiem i pozdrówką MN
bajka-bajka Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 gratuluję......słowa, co wersami szumią z lekka w uśmiech przybierając lico.....ale kogo?....gdy tu dusza trupem - błogo.....hihihi.......pozdrawiam ;)
Lilianna Szymochnik Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Zaraz Moja-Westalka Świętowida tutaj roztoczy swoje widoki. Messalinie Salve!-J.L.S
bona Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Tyle wolnych dni to i - błogo. Czy las koło Szulmierza? Pozdrawiam:)
Marlett Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Messalin! Zapytano mnie, czy Szulmierz istnieje? odpowiedziałam -tak....widziałam z lotu ptaka:)) http://wikimapia.org/#y=52966667&x=20650000&z=12&l=28&m=h pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Bajeczko - cóż, czasem trzeba pokotem paść przynajmniej w bajce, hi, dzięki z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a niech że i roztacza prosiem co drzew leżących błogo się przeinacza w wierz kaca kojący, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest las bardzo duży krogulcem kiedyś zwany ale się wysłużył bo wciąż szumiał pijany, hi a dziś resztki tego i owego - ale lasu tu połać ogromna z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Alleno z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szulmierz istnieje pełną gębą jakiem i ja istnieje, hi dzięki Marlett za link z ukłonikiem i pozdrówką MN
Lilianna Szymochnik Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Messalinie zobacz teraz- zmieniłem inaczej,ten wiersz. Salve!-J.S.L
Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. byłem - widziałem napisałem - jest "bardzodużolepiej" z ukłonikiem i pozdrówką MN
Stefan_Rewiński Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Właśnie wróciliśmy z Gołuchowa, a tu Messa już sprawozdanie wypoecił piękne, jakby tam śpiewał razem z nami. Pozdrawiamy serdecznie, Stefan i Henrietka. P.S. A w Lesie Księżnej masz być - uchwaliliśmy oraz zaśpiewać w dniu inauguracji, podane będzie danie pyszne Henrietki - Kości dla Gości.
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. smakowość zapraszasz Stefanie może i uszczknę na nie jakim strun piruetem i walnę setę, hihihihi ok - wiem, że będzie luksio, ale czy dam radę? z ukłonikiem i pozdrówka MN
Stefan_Rewiński Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. smakowość zapraszasz Stefanie może i uszczknę na nie jakim strun piruetem i walnę setę, hihihihi ok - wiem, że będzie luksio, ale czy dam radę? z ukłonikiem i pozdrówka MN A Bogdan powiedział, że dasz radę, a baby aż piszczą, na samą myśl...
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. smakowość zapraszasz Stefanie może i uszczknę na nie jakim strun piruetem i walnę setę, hihihihi ok - wiem, że będzie luksio, ale czy dam radę? z ukłonikiem i pozdrówka MN A Bogdan powiedział, że dasz radę, a baby aż piszczą, na samą myśl... ech, no i weź teraz powiedz, że przyjadę a jak coś wypadnie? z ukonikiem i pozdrówka MN
Ewa_Kos Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A Bogdan powiedział, że dasz radę, a baby aż piszczą, na samą myśl... ech, no i weź teraz powiedz, że przyjadę a jak coś wypadnie? z ukonikiem i pozdrówka MN Ja nie piszczę bom nie była w G. ale w lesie K. zamierzam.Być! Wiersz zabrałam i uczę się na pamięć, może wymyślę muzykę i zaśpiewam:))))) Pozdrawiam bardzo serdecznie:)))) EK
Rekomendowane odpowiedzi