Ryszard Święch Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 czasami myślę o niebach czerwonych ukrytych w dziupli przerośniętej jabłoni sam je czeszę i sam je maluję a one żyją, trwają w ukryciu i słoneczniki mogą zapylić marzenie czy długie, czy krótkie – wiele naznaczą mnie, wciąż żyjącego, wszystko zdumiewa wszystko prowadzi na drugą stronę, na czerwone nieba... [sub]Tekst był edytowany przez Ryszard Święch dnia 30-03-2004 07:44.[/sub]
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 śliczne te Twoje czerwone nieba :) - po raz pierwszy od dawna nie gryzie mnie powtórzenie! nie jestem pewna, czy "wszystko" ostatniowersowe nie powinno być z małej litery? jakoś tak bajkowo w tej dziupli jabłoni :) niezwykle sympatycznie a przedostatni wers ma duże znaczenie dla mnie... niezwykle się go u Ciebie czytało, dzięki za ten wierszyk :) Serdecznie pozdrawiam Natalia
Michał Kowalski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 urzekł... ma to 'coś' pozdrawiam serdecznie
Ryszard Święch Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Faktycznie, "wszystko" powinno być z małej litery :) Dzięki za zauważenie. A co do treści wiersza: często zastanawiam się, o czym piszemy wiersze, o tym, co nas popycha do pisania i doszedłem do wniosku, że dzięki ludzkiemu zdumieniu, może owo marzenie zapylić wszysttko - dlatego pisanie nigdy się nie skończy :))) Dzięki
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam Ryszard! czerwone nieba kojarza mi sie z malowniczo zachodzacym sloncem...,ale nie tylko,wiersz wzbudza wyobraznie " a one zyja i trwaja w ukryciu" - tajemnicze to...(: pozdr, M+A
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ryszardzie - tak sobie myślę że "machinalnie" rozmyślając - czyli "logicznie(?)" do marzeń machiny budować? troszkę to mnie rozkojarzyło - ponieważ wiersz jest w formie swej treściwy i tak mnie z innej strony wyobraźni wtłacza - bo ta dziupla to wejście do tej machiny gdzie wytłoczona skóra nieba - wyczesane futro siedzeń i ten słonecznik w formie kierownicy i światła (marzenia) długie i krótkie i daleka droga ...mnie wciąż zyjącego... ...zdumiewa... prowadzi po autostradzie na drugą stronę - gdzie???? takie moje sugestie, że nieźle Ci sie udało zakamuflować w przyrody względy machinę - automobil - a może się pomyliłem tylko - więc sugeruję sobie nie jeździć po naturze słowem ostrym jak myśl pozdrówko W_A_R
Rekomendowane odpowiedzi