Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wracam tu już któryś z kolei raz, więc chyba śmiało mogę napisać ,że bardzo mi się podoba

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

dzięki za miłe słowa

ps nie łączyć peela z autorem, nic w wierszu nie odzwierciedla mojego przypadku życiowego
więc możesz roztrząsać treść ile ci się podoba(-:

pozdrawiam
Opublikowano

trudno pisać o czymś z perspektywy dziecka, a później już z perspektywy dorosłego, żeby nie trącić o banał. zatrzymał mnie ten tekst, choć osobiście troszkę bym z nim jeszcze pokombinowała. to tekst, który robi wrażenie już samą tematyką i pozornie naiwnym ujęciem. oczywiście duża doza wieloznaczności - raczej w humorystycznej formie powiedziałabym, bo przeciez mimo trudnych przeżyć opisywanych przez peela, wiersz nie jest śmiertelnie poważny.

udał się :)
pozdr. a

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

dzięki za wizytę, to fakt że wiersz jest jeszcze niedopracowany, ale z braku laku czasowego pozostaje w narazie w takiej formie

ale przyjdzie i pora na niego(-:
pozdrawiam
Opublikowano

Wiersz mną wstrząsnął. Bardzo ładnie, lirycznie opowiedziana historia pewnej rodziny. Podoba mi się to, w jaki sposób wyrażone jest pragnienie peela, by mieć taką niezachwianą ufność w szczęście i stałość rodziny, jak wiara dziecka w świętego Mikołaja oraz - w rodzinę właśnie. Dorośli ludzie więcej mają lęków, obaw, niepokojów o rodzinę, niż spokojnej, mocnej wiary w wieczne szczęście. Bardzo dobrze to wyraziłeś, w poruszający mnie sposób.

• 4 tygodnie później...