Bartek Bartek Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 trwała adoracja białego baranka w bocznej kaplicy krzyk ukrzyżuj go ukrzyżuj otworzył przymknięte oczy i żyły strachu za ścianą rozpoczęła się próba męki pańskiej ktoś zamknął drzwi na ołtarzu krew wizerunek miłości
Mr.Suicide Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 trwała adoracja białego baranka w bocznej kaplicy krzyk ukrzyżuj go ukrzyżuj -otworzył oczy i żyły strachu za ścianą rozpoczęła się próba męki pańskiej krew na ołtarzu wizerunek miłości może jakoś tak?ten strach,żyły i krew nie bardzo mi leżą.jeszcze bym nad nimi pomyślał. życzę powodzenia. pozdrawiam.
cały twój Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 szalenie wzruszają mnie takie obrazy. dzięki! tak trzymaj!
katttka Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2007 zmieniona wersja Mr.Suicide trwała adoracja białego baranka w bocznej kaplicy krzyk ukrzyżuj go ukrzyżuj obudził strach za ścianą rozpoczęła się próba męki pańskiej krew na ołtarzu wizerunek miłości
jacek_sojan Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 w żaden sposób nie mogę zaakceptować tej "próby", dlatego, że tak zatrzymany obraz i zaprezentowany w takich słowach nie przekracza koniecznego dla poezji progu artystycznego tworzenia - to religijny aksjomat który nie może niestety zastąpić artystycznego działania, które rodzi dzieło sztuki - np. poezję; taki obraz to tylko punkt wyjścia, nie widzę żadnego śladu artystycznej inwencji;katechizm katechizmem a poezja domaga się świadomego użycia środków artystycznych, by stała sie poezją; tu widzę jakieś grube nieporozumienie... J.
Bartek Bartek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Słyszał Pan o poezji inspirowanej przeżyciami religijnymi nazywaną poezją religijną? Ja nie widzę tutaj żadnego "grubego nieporozumienia".
jacek_sojan Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 a ja widzę odwołanie się do religii, natomiast nie widzę poezji, tym bardziej poezji religijnej, której mistrzami byli np. król Dawid, Jerzy Liebert, Karol Wojtyła...tam odsyłam po odpowiedź...J.S i nie tylko zapraszam do zaznajomienia się z poezją, ale także do wywiadów, jakie udzielał papież-poeta Wydawnictwu Znak na temat swojej "służby" dla "Pani Poezji" -a radziłbym zwrócić uwagę na Jego postawę pokory wobec sztuki...
Bartek Bartek Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Poezja religijna jest bardzo szerokim pojęciem, w którym wiersze takiego robaka jak ja także mają swoje miejsce. Dziekuję za dobre rady.
Rekomendowane odpowiedzi