Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No kawał dobrej poezji, piękne przemyślenia dormo, które się w głowach rozwijają po tej kursywie, zaraz podpierasz oryginalnym tekstem. Ja tu erotykę w średnich ilościach widzę, taką przypadkową raczej... ale taka też potrzebna. pozdrawiam
:J jimmy

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Bogdanie ty jak juz coś napiszesz to napiszesz :). Dawno sie tak nie usmiechałam jak teraz

"Motyw stolarza, grabarza czy kamieniarza - po stokroć użyty."

Ciekawe co Grabarz na to :)
Opublikowano

Każdy z Was ma trochę racji i każdy jest blisko. Ale czekam na jeszcze jedna interpretację. Jak jej nie będzie to wyjaśnię.

Dziwi mnie, że nikt z was nie wpadł na tą kobietę z ostatniego wersu, bo tu w cale nie chodzi o to , że peelka chce by on umiał ją zrozumieć jak kobieta.

I nie chodzi tez o marzenia o księciu z bajki. Motyw krasnoludka wcale nie wskazuje na zamysł baśniowości przy pisaniu wiersza. Biorąc pod uwagę ( jak słusznie zauważył Pan Krzywak) wszystkie elementy wiersza są małe i łącznie z tytułem mają wskazywać na niewidzialność adresata wiersza, na jego małość, ale w dosłownym znaczeniu.
Opublikowano

Każdy z Was ma trochę racji i każdy jest blisko. Ale czekam na jeszcze jedna interpretację. Jak jej nie będzie to wyjaśnię.

Dziwi mnie, że nikt z was nie wpadł na tą kobietę z ostatniego wersu, bo tu w cale nie chodzi o to , że peelka chce by on umiał ją zrozumieć jak kobieta.

I nie chodzi tez o marzenia o księciu z bajki. Motyw krasnoludka wcale nie wskazuje na zamysł baśniowości przy pisaniu wiersza. Biorąc pod uwagę ( jak słusznie zauważył Pan Krzywak) wszystkie elementy wiersza są małe i łącznie z tytułem mają wskazywać na niewidzialność adresata wiersza, na jego małość, ale w dosłownym znaczeniu.

O, to na pół piwa mogę liczyć :)
Opublikowano

Nie koniecznie wiersz kobiecy, ale każdy wiersz ma prawo choć w małym stopniu opierac się na nonsensie był braku logiki, bo to przeciez poezja. Między innymi tak też powstają metafory.. Czy mylę się ?