Beenie M Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Razem w kieracie, równo noga przy nodze, często w galopie, z troską, by zdążyć na czas, po krętych ścieżkach ku wytyczonym celom, w słońcu czy w słocie - w jednym zaprzęgu od lat. Dziś przy uprzęży stroik z wiosennych wianków, chomąta błyszczą, cały wóz tonie w kwiatach, wróbel przyjaciel gromko oznajmia światu: Pięćdziesiąt pięć lat strzeliło im jak z bata!!! 14 kwietnia 2007 r.
Ewa_Kos Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Po tym co wspominałaś bardzo mile mnie zaskoczyłaś; jezu, żeby nam ktoś takie coś nawet na drugi rok:)) Wiele dobrości i zdrowia od nas:))) Serdeczności i ciepłe pozdrowienia:))) Kosina:))
Marlett Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Dołączam się we wszystkim najlepszym:)) PozdrawiaM.
adam sosna Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Taaa... dobrego czasu życzy
egzegeta Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Na te piękne dni o barwach szmaragdowych ślę jubilatom serdeczne życzenia radości i długich lat życia w dobrym zdrowiu a teraz do Ciebie - jak dziew uszka może Bińku to ja Biniulku :) więc mam propozycję - nawet do odrzucenia :) a jakby: noga za nogą lub noga w nogę bo noga przy nodze raczej sugerują stan statyczny a tu jednak idą w kieracie. :) pozdrawiam cieplej niż jest u was we wrocku :)) PS. bym zapomniał ładna ta laurka dla Jubilatów
egzegeta Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 razem w kieracie noga przy nodze często w galopie by zdążyć na czas po krętych ścieżkach ku jasnym celom w słońcu i w słocie w jednym zaprzęgu od wielu, wielu - od bardzo wielu lat dziś przy uprzęży stroik wiosenny chomąta błyszczą, wóz tonie w kwiatach wróbel przyjaciel gromko ćwierka światu: Pięćdziesiąt pięć lat strzeliło jak z bata!!! to nie jest żadna poprawka Twojego Benie wiersza /jakże bym śmiał/ :) to jest tylko skromna parafraza :)))))))
zak stanisława Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 oj, Beni kochana, jeszcze ja z rana życzenia ślę wiatrem co to powiewa niech w te pędy leci i życzenia ode mnie najlepsze najszczersze byś IM następne składała z tym wierszem dwa razy tyle radości i słońca niech żyją rodzice Beni bez końca pozdrawiam ES
allena Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 "noga przy nodze" bo to chodzi o jedną nogę męża i jedną nogę żony - tak napisane ma przekonać,że zawsze są razem jedno przy drugim i idąc w kieracie noga przy nodze... "noga za nogą" przywołuje uczucie ślamazarności a Autorce nie o to chodzi(?) Ja bym nie zmieniała. Chyba, że błądzę - to przepraszam:) A.
egzegeta Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. masz rację Alleno :) poprawiam się i dziękuję
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Ja obok Ciebie, z boku truchtem, doganiam wczoraj, każdego dnia. W poezję czasem uda się uciec, lecz pociąg - życie, przed siebie gna. Stukają tory, skrzypią rozjazdy, zatrzyma chwilę stacja "miłość". Kiedy - nie wiem,w czasie tej jazdy pięćdziesiąt pięć z bata strzeliło. serdecznie pozdrawiam i gratuluje, życzę dużo zdrowia Jacek
Beenie M Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Dzie wuszka A przekażę, przekażę, na pewno się ucieszą. W Ich imieniu dziękuję.Ewa Kos Kosino, nie martw się, tylu poetów masz w bliskim otoczeniu, że pewnie któremuś cosik zrodzi się w głowie, żeby Cię/Was zaskoczyć w przyszłym roku. Musisz wierzyć :))) Dziękuję za życzenia, przekażę komu trzeba.Marlett Dołączę co najlepsze, dziękuję.Adam Sosna Miło Cię widzieć, dobroci i Tobie.Egzegeta Za życzenia dziękuję w imieniu Szmaragdowych Jubilatów (a widzisz zapomniałam o nazwie jubileuszu), przekażę na bank razem z podarowaną parafrazą. A teraz ja: A jednak znalazłeś zdrobnienie – ładne – wiem, że lubisz zdrabniać . Bardzo lubię w Tobie tego wesołego chłopca :))) Tak jak ostrożnie zakładałeś, propozycję odrzucam, z czego zresztą sam się wycofałeś po komentarzu Alleny. Tak też bym to wytłumaczyła, iść noga przy nodze, to nie to samo, co noga za nogą.Zak Stanisława Stanisławko, ładne życzenia Im zmontowałaś, na pewno się ucieszą z jeszcze jednego prezentu, dziękuję bardzo.Allena Wyręczyłaś mnie , Allenko, dziękuję. Tak właśnie należało to odczytać, zresztą Egzegeta też po Twoim trafnym komentarzu zmienił zdanie :)))Jacek Suchowicz Jacku Drogi, i od Ciebie prezent, ale radości Im dostarczę. Wszystkie Wasze miłe życzenia i wierszowane załączniki zostaną wydrukowane i przekazane Jubilatom, niech się radują. Dziękuję bardzo. Jesteście kochani, wszystkim bardzo, bardzo dziękuję i zapewniam, że życzenia dotrą do Adresatów. Pozdrawiam ciepło, z chłodnego, wietrznego Wrocławia.
M._Krzywak Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Milion lat minie, a takiego pisania nigdy nie dosyć. O, takem to rzekł :) Pozdrawiam.
egzegeta Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Biniulku Kochany a widzisz, jak ja znam się na tych srebrnych, perłowych, złotych, szmaragdowych...że nie wspomnę o żelaznych i diamentowych :)) Pozdrowionka :))
Piast Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Ad Jubileum... Pod pełnią błękitu nieba niech każdy dzień Wam upływa... Zapachem sosen i kwiatów, złotymi kroplami miodu miłość się zrywa do lotu - czas niech ją kiściami Wam zrywa. Bóg uwielbiony niech będzie, że Was w Swe szaty otula... W bieli skrzydeł Anieli, Dar cudem błogosławiony, jak korab niesiony żaglem, niech niosą Was przed tron Króla. Stopami muskajcie róż płatki, a w oczu swych malachicie, jak w lustra krysztale czystym najczystszych dłoni dotykiem, dojrzyjcie Jego Miłość, a w sercach Serca odbicie. Szanownym Jubilatom z życzeniami zdrowia i Miłości nieprzebranej... Taki jubileusz to musi być za szczególne zasługi u Boga... Czy za lat ...dziesiąt będą takie jubileusze, skoro "być razem" wychodzi już z mody? Pozdrawiam, Beenie, serdecznie - Piast
Beenie M Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 M.Krzywak A ja odrzeknę: oby chociaż raz na jakiś czas udało się myśli zamienić na słowa, to już będzie dobrze. PS. Gdzieżeś to bywał Krzywy Michale ? Cieszę się, że jesteś, bo brakowało na orgu Twojego wigoru. pozdrawiam serdecznieEgzegeta Znaczy to, że mogę odnotować kolejne zagadnienie, w którym popisałeś się znawstwem, i jakby co, wiem do kogo kierować zapytania :))) pozdrowionka i ode mniePiast Widzę, Piaściku, że obaj z Jackiem wróciliście uduchowieni z Messakoncertu, i od razu widać efekt. Bardzo dziękuję za kolejny piękny prezent dla Jubilatów, który niebawem do nich dotrze. Ad. bycia razem: może nie wyszło z mody, to narzeczeństwo trwa dzisiaj dłużej - będą jubileusze narzeczeństwa ;))) serdecznie pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 to znaczy, żeś baranek? hi kręconego zycia zyczę z ukłonikiem i pozdrówką MN
Beenie M Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mimo, że ja nie baranek, życie mam i tak nieźle pokręcone ;))) A te baranki, Messalinie, są z innej parafii pozdrawiam serdecznie
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mimo, że ja nie baranek, życie mam i tak nieźle pokręcone ;))) A te baranki, Messalinie, są z innej parafii pozdrawiam serdecznie to co innego? - toż barany kończą się około 20 kwietnia, może Ty Beenie spod znaku byka? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Beenie M Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mimo, że ja nie baranek, życie mam i tak nieźle pokręcone ;))) A te baranki, Messalinie, są z innej parafii pozdrawiam serdecznie to co innego? - toż barany kończą się około 20 kwietnia, może Ty Beenie spod znaku byka? z ukłonikiem i pozdrówką MN nic z tych na czterech, ja to ta, co lubi pływać :)))
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to co innego? - toż barany kończą się około 20 kwietnia, może Ty Beenie spod znaku byka? z ukłonikiem i pozdrówką MN nic z tych na czterech, ja to ta, co lubi pływać :))) pływać lubią różne stwory wymyślone przez człowieka lecz z nich który woli poryć w ziemi, cóż mu tu wywlekać, gdy miast płetw i łusek - sierść i rogi w głowy górnej części, huuu! a jam byk ty Ryba tak bywa, huihihihihihi z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rekomendowane odpowiedzi