Julka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kto pogada? Sama siebie dobrze nie słyszę ostatnio, a może po prostu mam dość tych jęków. Siedzi sobie w kącie taki nieuczesany wynik zerwanych ze sobą układów i chciałby porozmawiać, a nie może. Marzą się jej rozejmy, w grę wchodzi nawet biała flaga, byle tylko zapełniła się wokół niej ta pusta plama. Ustawiona do siebie w poprzek czuje się jak przetrącona, rozklekotana. I taka biedna. Zawsze pędem z górki, trzy schody na raz, a tu nagle wszystko takie płaskie, cicho i wrażenia jak po wypadku. Spowolniona, zła na siebie przez siebie, odbija się sobie czkawką, zwraca jak po narkozie pretensje i fochy. Krztusi się. Kto pogada? Obiecuje, że nie będzie mówić od rzeczy. Głośno i nie pod nosem. Żeby ktoś usłyszał i posłuchał.
Marcin Jagodziński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie nie, julka, nie. ja pogadam, ale pisz w ten sposób. nie chcę mówić: dorośnij, ale powiem tak: jak już dorośniesz, to nie będziesz miała do tego wiersza wielkiego sentymentu. chociaż dorośnięcie nie jest jakąś wartością samą w sobie.
Julka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Marcin, czy mógłbyś do dziewuchy ze wsi jaśniejszym językiem? bo nic nie kumam.
Irena Kostelnik Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie wiem ile masz Julko lat. Poczulam sie jakby kilkunastoletnia, inteligentna dziewczyna probowala zaczepic kogos kto mialby dla niej sens. Swietnie napisane, swiezo, mlodzienczo :-)
Julka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 niewiele Ireno. lada dzień - osiemnaście.
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jest taka prawidłowość u tych co piszą taką formą, że poetyckie klimaty są włożone w prozatorskie ramy. Jest kłopot przy czytaniu. Dlatego, wyjmując wiersz z tego natłoku niepotrzebnych wyrazów, nawet mi się popdoba. Adam
Izabella_Sendor Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Rośniesz Julka- naprawdę idzie w dobrym kierunku- mówię głównie odnośnie coraz ciekawszych treści, nad resztą po prostu trzeba pracować, prawie każdy to musi. Jest OK;-) Pozdrawiam i z okazji zbliżającej sie 18-nastki;-) wsiewo harosziewo;-)
Rekomendowane odpowiedzi