egzegeta Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 twoje życie mój świat odeszły na odległość większą od roku bezpieczną * assist - złowieszczy komunikat spontaneous – z nadzieją różaniec odmawiany na twoich palcach * kolejna wiosenna kompozycja deszczu zieleni i błękitu oczu patrzących z pogodą dzisiejszych dni … oby tamte nie zawróciły z drogi10 kwietnia 2007 1
zak stanisława Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 kolejna wiosenna kompozycja deszczu zieleni i błękitu oczu patrzących z pogodą dzisiejszych dni … oby tamte nie zawróciły z drogi * to jest piękne! słoneczka.. ES
Alicja Red Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 ''różaniec odmawiany na twoich palcach oczy wpatrzone odrzucała nieświadomość'' mnie się też bardzo podoba:)) Pozdrawiam:*
Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Mi podobnie jak Stanisławie. I mimo, że resztę na smutno odbieram to właśnie ta ostatnia strofa napawa optymizmem Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Egzegeto! kolejna wiosenna kompozycja deszczu zieleni i błękitu oczu patrzących z pogodą dzisiejszych dni … oby tamte nie zawróciły z drogi dla mnie ta, również optymistyczna. reszta smutek i nostalgia PozdrawiaM.
Judyt Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 "Łazarzom daj nadzieję, nędzarzom,o nic nie proszę któż o to dba, gdy obok biedniejszych niż to mam ja" pięknie egzegeto pozdrawiam ciepło
egzegeta Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 widzę, że oprócz najbliższej rodziny - Stasi, Marletki, Judytki, Piotra na moje podwórko zajrzała również Alicja :) Miło mi Dzięki Wam, że byliście. Pozdrawiam PS. a tak nic tam nie trzeba poprzestawiać, zmienić, wyrzucić... w ramach wiosennych porządków... ? :))
Lady_Supay Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 To ja się wyłamię ;) Fakt, piękny, ale ja bym coś jednak zmieniła: twoje życie mój świat odeszły na odległość od roku bezpieczną * assist - złowieszczy komunikat spontaneous – z nadzieją różaniec odmawiany na twoich palcach * kolejna wiosenna kompozycja deszczu zieleni i błękitu oczu patrzących z pogodą dzisiejszych dni … oby tamte nie zawróciły z drogi Ciut wytłam (2 X oczy wpatrzone), ale chyba sens wiersza pozostał. Teraz wg mnie jest naprawdę ślicznie. Słoneczka!
egzegeta Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na tom czekał, tylko muszę się zastanowić, bo fakt - 2 x oczy wpatrzone, sens wprawdzie nie zmieniony, ale jakby z lekka zubożony. Zastanowię się czy te oczy zastąpić czymś innym, czy - jak sugerujesz - pozostawić wersję skróconą, dając pole manewru przygodnej wyobraźni :) Dziękuję serdecznie
jaipur Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 wiersz w moim klimacie, odczuwam bliskość i zroumienie. Smutny cholernie ale podoba mi się wiele momentów, a w zasadzie całość,jest płynna i czytelna uśmiechy Jai
egzegeta Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak końcówka optymistyczna, to nie taki znów smutny:) Ale mnie smuci, że całość czytelna :( ktoś ma sygnaturkę: zrozumienie wiersza jest jego śmiercią - czy coś w tym stylu :( :)) Dziękuję pozdrawiam
Judyt Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 najbliżej rodziny?;) egzegeto zaskakujesz, ale chyba tylko mnie pozdrawiam ciepło
egzegeta Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kasieńko Kochana wszak tu o rodzinę orgową idzie :) a nie mam nic naprzeciw, abyś była wśród moich najbliższych :)) zaskakuję ? jeszcze nie zaskoczyłem o co tu ....:))))) pozdrowionka
Judyt Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 ...niedopowiedziałeś, a ja dopowiem -chodzi:)--> o! wpadnij!;) pozdrawiam ciepło
Rekomendowane odpowiedzi