Snowboarder Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Po co tyle wierzeń..? Mnogość wyznań, a jeden świat. Na co tyle cierpień..? Mnogość wyznań i jeden konflikt. Skąd tylu Zbawicieli..? Odmienne kultury, a Jeden Bóg.. Co jest słuszne..? "Religie dzielą ludzi, a Wiara ich łączy".
kaja- maja Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Witaj,jest to prawda i moje zdanie by było jak by się każdy trzymał swojej wiary, to może i by było dobrze. Kiedyś usłyszałam,że kżda wiara jest dobra ale tylko wtedy gdy trwamy w niej do końca. A nie tylko wiara dzieli ludzi,bo jest jesze troszke tego,ale wiersz mi się podoba. Pozdrawiam
Snowboarder Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Kaja odnoszę wrażenie ,że nie rozróżniasz rozdzielności religii. Wiara jest jedna, to religii jest całe multum i dlatego jest konflikt wiary. W każdej religii jest wiara w jednego Boga, ale tak naprawdę w tego samego, lecz inaczej nazywanego.
kaja- maja Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Tak masz rację.Ale chyba mnie nie zrozumiałeś? Miałam na myśli,że każda wiara jest dobra,jak się w niej żyje od początku do samego końca. Sam wiesz że wiar ma my dużo.Ale w swojej wierze wytrwać do końca to jest podziw! A wszyscy wierzą w jednego BOGA.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi