kashmire Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Elizabet, twoje milczenie spływa po mnie falami, próbuję utrzymać się na powierzchni, choć czasem ciężko umknąć twoim półuśmieszkom, przymrużonym oczom lubisz rozbierać mnie powoli i dokładnie, a kiedy z zachodu na wschód staję przed tobą coraz bardziej JA, a może TY, ze słowem zastygłym pomiędzy naszymi ciałami, mój gest jest tylko marną kopią twojej ciszy. zimne są twoje szorstkie dłonie, gdy błądzą w moich sennych włosach a może to ja błądzę w tobie, może to moje chłodne oczy patrzą teraz na mnie przez tę szybę, która przecież jest, a wydaje się nie być powiedz, wypowiedz moje imię, kochana, przecież obie głęboko tkwimy w tym absurdzie, a jednak nie jestem tobą, Elizabetkocham twoje nagie usta nocą
Nechbet Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 mam wrażenie, że gdzię to kiedyś czytałam, a jak nie to, to coś bardzo podobnego, są momenty slabsze tutaj, ale genralnie gładko się czyta, nie widzę zgrzytów i dziwnie podoba mnie się :-) pozdrawiam cieplutko, poczytam sobie jeszcze, pozdrawiam przedświątecznie :)
Lucy Rams Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 hmm, motyw Elizabeth mocno zakorzenił się w wierszach pewnej Reginki M. czyżby???? ja napewno czytałam te litery. na 100%. :)))) trudno coś takiego zapomnieć. zdrówko lr
kashmire Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 witam i dziękuję bardzo za odwiedziny:) Nechbet: miło mi bardzo:) a możliwe, bo wiersz się pojawił na innym forum już jakiś czas temu i od tego 'jakiegoś czasu temu' miałam zamiar wprowadzić pewne zmiany, ale nie wyszło niestety;) pozdrawiam równie wesołoświątecznie!:) Lucy Rams: hmm szczerze mówiąc to nie rozumiem o co chodzi z ową Reginką M. ; jeśli trudno to zapomnieć z powodu wrażeń pozytywnych to również dziękuję:); co do motywu: Elizabet Vogler to z filmu Bergmana "Persona". pozdrawiam serdecznie! :)
Lucy Rams Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Regina Misztela- poetka młodego pokolenia w swoich wierszach opiewała własnie Elizabeth :) ale jej Elizabeth nie była postacią z filmu. oczywiście chodziło o pozytywne odczucia. zdrówko lr
kashmire Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Lucy Rams: ojj niedopatrzenie! :) to zdrobnienie mnie zbiło z tropu;) w takim razie bardzo mi miło:) pozdrawiam
Fagot Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Może trochę za wiele słów ale generalnie na plus Pozdrawiam
kashmire Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Fagot: dziękuję za opinię:) pozdrawiam!
Atena Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 początek dobrze, zakończenie już mniej. środek ok. ładne:)
Rekomendowane odpowiedzi