Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kamienie miały być jednorodne
przezroczyste -szlachetne

promienie odbite od powierzchni
świecą dokuczliwie w oczy
moje za czarcimi szkłami udają
utratę doznań wzrokowych

nie pytaj - nie odpowiem

Opublikowano

fajne.podoba sie tym bardziej, że wczoraj akurat prowadzilam dyskusje na temat maski obojetności jaką czasami przybieramy, aby chronić kiedyś już zranione wnętrze wrażliwe.skutek jest opłakany.
tak odczytuje.lepszy niż ten ostatni.może bo mysl czytelna od razu i mogę coś uszczyknąć od razu.ostatnio tak lubię.pozdr
btw. Marlett lubisz konkrety co?droga bardziej ścisła tak?

Opublikowano

Marlett
w W mój komentarz był mniej więcej taki :
zamiast czegoś dobrego, szlachetnego
peelka dostała badziewie i jest rozczarowana.
Chyba tego nie zmienię choć tytuł się zmienił:))
Pozdrawiam

Opublikowano

Hm, rozwiązałem "utratę doznań optycznych" - to wtedy, jak się człowiek ogląda za jakimś ładnym pomnikiem, a on okazuje się szpetny. I pewnie dlatego władze likwidują takie pomniki. Żeś narobiła :)
A poważnie - sens chyba złapałem, to najważniejsze, te "doznania optyczne" mnie krztynkę bodą, ale nie jest źle. Jest dobrze.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

a skąd taki pomysł?:>

moje pytanie było odnośnie sposobu pisania, że masz konkretny a nie o tematyce utworów i peelu.
Pathe! rozumiem.
PozdrawiaM.
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Michał!
Niekoniecznie trzeba się oglądać...
..a władze pewnie mają rację i tu się z Tobą zgadzam.
Dzięki bardzo.PozdrawiaM.
To nie ja narobiłam:)) hej:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Annna2 Nie narażasz się, dziękuję za komentarz, pozdrawiam :)
    • @Alicja_Wysocka  pewnie narażę się Tobie,  Twój wiersz jest ciekawy, brzmi jak pewnego rodzaju zniewolenie miłosne: bo są wymagania, aby doświadczyć pewne uczucia( mniemam dobre) "zostaw mi mi słowa". Wyczułam też delikatne ostrzeżenie dla niego żeby uważał, "będziesz pamiętał?.   Ale jeśli  to zobowiązanie i oczekiwanie  jest z dwóch stron to wszystko jest ok    
    • Czas wydaję się wrogiem, jednak nie... On neutralny jest, idzie dalej i nie zważa na nic. My próbujemy go zatrzymać choćby na chwilę, jednak on z każdego uścisku uwolni się.   Nieważne co się stanie, czas pędzi do przodu... A my razem z nim, Więc nie lękajmy się, nie przejmujmy się, nie zatrzymujmy się. Bądźmy jak czas, idźmy dalej do przodu, bo wkońcu i nasza sekunda minie, i każdy o nas zapomni.   Wykorzystajmy te naszą sekundę jak najbardziej się tylko da, Przejmując i zatracając się nigdy nie spełnimy swoich marzeń, a nasz piasek czasu zniknie i pozostanie tylko niedosyt...
    • @Migrena A ja myślę, że to, co napisane zostaje dłużej niż to, co powiedziane. A błędy? Można wrócić i poprawić. Powodzenia :)
    • @Migrena poetycko bardzo  i pięknie. Napisałam wcześniej u Ciebie pył ma przeszłość, bo zostają nasze wspomnienia i miłość. Bo przeszłość miała też imię. Teraz trochę metafizycznie i za I Kantem- który stwierdził, że obserwowane na niebie mgławice, mogą być pyłem z którego powstają gwiazdy i planety.   Tu pył  też nie umiera- u Ciebie, nie jest echem, rezonuje miłością przekraczając wszelkie granice.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...