Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Idąc boso
po śniegu twoich myśli
czytam: ból
ze śladów zwierząt
które były tu przede mną

Sarno mojej miłości
zwolnij i poczekaj na mnie
ja przez tę mroźną krainę
podążam za tobą
w pokorze

Opublikowano

Zakończenie pachnie patosem. Ogólnie: widziałem setki wierszy opartych na jednej przenośni, jednym zabiegu, jednej grze słów... Nie wnoszą one niczego , nie posiadają klimatu, są bezużyteczne i bezuczuciowe choć piszą o uczuciach w inny ( nieciekawy) zawiły sposób. Inność i zawiłość NIE JEST ATUTEM!

Tutaj mamy także do czynienia z błędem.
Popatrzcie na sens, interpretując na jaki chcecie sposób, a przy tym zwróćcie uwagę na spójność znaczeniową poszczególnych części "wiersza".

Opublikowano

fabula, cytuję " zapachniało patosem" ......cholera niech żyje patos!!!!!
każdy kto odczuwa układem nerwowym pantofelka, rozumuje na poziomie pantofelka.....
nie zastanawiaj się nigdy nad budową wiersza , tylko przelewaj na papier i wkładaj do szuflady.
po kilku dniach przeczytaj . jesli nie zatraci pierwotnego sensu to znaczy , że to jest to.
moim zdaniem (laika) Twój wiersz jest rewelacyjny..... i oby więcej takiego patosu, zatracenia i uczucia.....szkoda , że ten dar nie jest dany krytykantom, którzy zostawili Ci swoje wpisy
pozdrawiam,
piotr

Opublikowano

Dzięki Piotrze. Wiesz, przyzwyczaiłam się, że niektórym to jak piszę się podoba a innym, no... wręcz przeciwnie ;-) Jestem za stara i za dużo innych problemów mam żeby się takimi pierdołami przejmować. Niemniej jednak cieszę się, że Tobie mój "płód" się podoba :-)
Co do patosu... jak się go ktoś dopatruje to go wywęszy, ja wiem że się na niego nie siliłam i to jest dla mnie wyznacznikiem tego czy wiersz się nadaje do śmietnika czy do pokazania go światu. Czasami trzeba zobaczyć coś więcej niż same słowa. POCZUĆ a nie czepiać się zlepku liter. Niektórzy po prostu tego nie potrafią.

• Dodaj nową pozycję...