zak stanisława Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 siadam na piedustale wciskając czteroliterowy alfabet w twardość cudzych tekstów - dlaczego nie czułam tego przedtem? potem też nie nasiąkłam drżeniem i ściskaniem w dołku za kotarą nocy wzrok papuzi i gadanie gwiazdy dostają wytrzeszczu nie ufam im. wzrostem adrenaliny wyrównuję grawitację języka cholera bierze gdzie się obrócę tam ziemia krąży wokół mnie i osi dlaczego akurat mnie - brak odpowiedzi
Ewa_Kos Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Już się wyspowiadałam i pdczymuję :)
Piotr_Jasiński Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Szybko się przemeldowałaś. Ja podobnie jak Ewa Kos. Pozdrawiam
Jimmy_Jordan Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 A mnie się podobie. Co tu dużo pisać. Pozdrawiam Jimmy
Makar Bora Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 "Oj nie podobuje się mi" pierwszy wers rebusowy i z rusycyzmem w parze. Jak siadać, to śmiało na dupie, będzie bezpieczniej. Niema odpowiedzi na wszystko. Ziemia niech sobie krąży, oby tylko nie przyśpieszała biegu. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 28 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, bo pragnęłam usłyszeć coś konkretnego na powyższy temat, ale chibi nici na szpulllle nie tę nawinęłam i kręcę, nie tym co trza..... Ewuś, miło że tu mnie odnalazłaś..wieczorka miłego. Bora, a ja lubię rebusy... i ruskie wypominki... romantycznego księżyca....
Oxyvia Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Na pewno ciekawy tekst. Myślę, że jeszcze tu wrócę. Na pierwszy rzut oka nie widzę spójności, ale poszukam. ;-)
Fanaberka Opublikowano 28 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Faktycznie, cholery można dostać. :-D. Fajny fragment. Wzrok papuzi - tego nie łapię, dziób papuzi kręci mi się po głowie, ale może za późno dzisiaj. Pozdrawiam :-)
Stefan_Rewiński Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Wpisałaś tu pewien dezorientujący bałaganik pilota życia, ciekawe. Trzymaj stery. Pozdrawiam, Stefan
adam sosna Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 wszystko się kręci wszyscy kręcą kręcenie - podstawa wszystkiego
Lady_Supay Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Stasiu, zmieniłaś klimat, ale podoba mi się ten ton. Szczególnie to, co podkreśliła Fanaberka. Nawet "papugie" rozumiem ;) Słoneczka!
zak stanisława Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Oxywio, spójność na pewno znajdziesz, wiem że trudno grzebać w "czyichś" myślach , życiu, po prostu trzeba przeżyć pewne sytuacje, by dojść do ładu ze wszystkim- samo życie.... miło że jesteś, słoneczka... Fanabero miła, jednostajność i te papugi co za człowiekiem, i ta noc z bielmem na łoku.... Stefanie, taka już ze mnie bałaganiara, że nawet w wierszu.:):):) zdezorientować potrafię czytelnika...ster się wyrywa, burza za mocna... Adamie, racja, najważniejsze umieć kręcić.... Lady, zmieniłam klimat i miejscowość, może to przez to, ale wiersz jest dwuletni, więc wynika z tego że w pewnym sensie przewidziałam to... tak mi się zdarza że jak o czymś pisze to mnie to sięga, jakbym wywołała przysłowiowego wilka, muszę więc o czymś weselszym, przyjemniejszym wszystkim z tej okazji życzę wesołości DDDD:):)
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Stanisławo - troszkę za dużo tu jednostronniczości nie pokazałaś o co chodzi drugiej stronie, a może ja kiepsko już widzę, pokaż gdzie? z ukłonikiem i pozdrówką MN
zak stanisława Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wlaśnie Messa, coś mi nie pasowało, teraz wiem, jego całkiem zniosłam , jestem stronnicza, za dużo "pywa" i stąd kręcenie winne gwiazdy, spójrz im w oczy, zobaczysz,he he słoneczka /
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wlaśnie Messa, coś mi nie pasowało, teraz wiem, jego całkiem zniosłam , jestem stronnicza, winne gwiazdy, spójrz im w oczy, zobaczysz,he he słoneczka / Stanisławo - w Twój wiersz to forma wykrzyczenia absolutnie go nie neguję, ale czemy jest ta ziemia w zasadzie komu potrzebna (skoro nawet rośliny do kiełkowania jej nie potrzebna)? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uniżoność niska na ziemi są zjawiska a rzeczą nielojalną zwać je jednostajność z ukłonikiem i pozdrówką MN
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. toż to huśtawka humoru wyjdźmy z twarzamy ze sporu ze zjawisk, monotonności bo ktoś za nami pościg zrobi i złapie w historię zawiłą i pozostanie po nas co ino? z ukłonikiem i pozdrówką MN
zak stanisława Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. toż to huśtawka humoru wyjdźmy z twarzamy ze sporu ze zjawisk, monotonności bo ktoś za nami pościg zrobi i złapie w historię zawiłą i pozostanie po nas co ino? z ukłonikiem i pozdrówką MN skwaszona mina- he he
Messalin_Nagietka Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. toż to huśtawka humoru wyjdźmy z twarzamy ze sporu ze zjawisk, monotonności bo ktoś za nami pościg zrobi i złapie w historię zawiłą i pozostanie po nas co ino? z ukłonikiem i pozdrówką MN skwaszona mina- he he a czemu taka mina? toż się dopiero zaczyna kręcić i wiercić i jeszcze co w wierszu nie pomieszczę z ukłonikiem i pozdrówką MN
zak stanisława Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 czemu skwaszona mina? co się jednemu kończy drugiemu - zaczyna , stąd zazdrości przyczyna. Messo , jakże mi miło że trwasz....
Rekomendowane odpowiedzi