Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ukrywam się pod chmurami
By odnaleźć siebie w sobie

Uciekam przed obliczem ludzi
By zimnym mroźnym wieczorem
Wyjść na spotkanie z gwiazdami

Pójść prosto przed siebie
By uklęknąć w polu na mokrej ziemi
I płakać modląc się

By łza paląca policzek
Dała odkupienie

Opublikowano

Ukrywam się pod chmurami--->mało oryginalne.
By odnaleźć siebie w sobie

Uciekam przed obliczem ludzi --->Może uciekam przed ludzmi?
By zimnym mroźnym wieczorem --->albo zimnym albo mroźnym.Wiadomo przecież o co chodzi.
Wyjść na spotkanie z gwiazdami--->Frazy tego typu,w których występują gwiazdy(etc...)wyszły już z obiegu.Unikaj ich...

Pójść prosto przed siebie
By uklęknąć w polu na mokrej ziemi ---> nad tą strofką też bym jeszcze pomyślał.
I płakać modląc się

By łza paląca policzek--->Rozumiem...żal za grzechy czy coś podobnego.Ale można trochę inaczej.Zbyt...mmm..."płaczliwie"
Dała odkupienie

Przesłanie...no ok,ale forma nie bardzo.
Powodzenia,do następnego.
Pozdrawiam wiosennie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Maciek.J   Starożytnym Polakiem - Słowiańskim Poganinem, a moja Historia sięga czasów prehistorycznych (polecam panu naukę czytania - tutaj wszystko opublikowałem - nic nie mam do ukrycia), poza tym: jestem Łukasz Jasiński i nie ukrywam twarzy - moim przodkiem jest generał Jakub Krzysztof Ignacy Jasiński herbu Rawicz, natomiast: ideowo jest mi blisko do Oddziału Wydzielonego Wojska Polskiego i Brygady Świętokrzyskiej i mój Tajny Ruch Oporu - nawiązuje do tradycji wyżej wymienionych legalnych Sił Zbrojnych Drugiej Rzeczypospolitej Polskiej, otóż to: najpierw powstał Raport Karskiego, potem - Raport Pileckiego i co? Alianci uwierzyli i pomogli? Armia Krajowa była na smyczy Londynu, a Armia Ludowa - Moskwy i tylko część Narodowych Sił Zbrojnych do końca pozostała wierna Drugiej Rzeczypospolitej Polskiej, kończąc: nie zna pan Historii Polskiej i proponuję panu przeczytać - "Legion" - Elżbiety Cherezińskiej.   Łukasz Jasiński 
    • szukasz słów pasujących do zjawisk piszesz kreślisz zawracasz z manowców rymowaniem uśmierzasz niepokój zaklinając liryczne przypadki   może dla mnie zmyśliłaś to wszystko noc figlarną gwiaździsty korowód w żywym srebrze koncerty smyczkowe ciepły wiersz z kocim grzbietem i bliskość   gdy mój chłód pragniesz wtulić odważnie w wersy z puchu - łagodna i ufna - więcej widzisz niż grymas inkuba który cieniem na kartce się kładzie     Sztambuchodonozor, lipiec 2025
    • @Annna2 Dziekuję, Aniu :).  @violetta jak każdy. Dziękuję :) @Starzec Dziękuję :). Najpierw słowo, potem muzyka - dobierałem ją, musiałem widzieć wcześniej obraz, bo szybko poszło.  @Alicja_Wysocka Dziękuję :) @Gosława Cześć, Reniu :). Tak osobisty, dziękuję za każde miłe słowo. Napisz na prv, co słychać - wiele miesięcy minęło od naszego ostatniego kontaktu i jestem ciekaw.  @Leszczym@Berenika97@Robert Witold Gorzkowski Dziękuję :) 
    • Ludzie, którzy mają czyste sumienie: nie powinni robić w gacie przed ponowną ekshumacją w Jedwabnem, a zresztą: zebrano już blisko trzysta tysięcy podpisów w celu przeprowadzenia ponownej ekshumacji w wyżej wymienionej miejscowości i tak do niej dojdzie po zmianie władzy - presja jest zbyt wysoka.   Łukasz Jasiński 
    • @Waldemar_Talar_TalarSympatyczny wiersz, piękna miłość. Chociaż jako kobieta, lubię też słyszeć te słowa o kochaniu. Sama nie muszę szeptać, ale czasami lubię to robić. :) Pozdrawiam. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...