Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nad kryształową kulą wpół zgięty krój boski luny w dół ciągnie promień skąd w jasność sieci - wód obraz mętny wpatrzony człowiek niby latarnia - jej wydźwięk stromy miał budzić wiązkę światła - to wszystko przed dnem tajemnym - ostrzec uśpionych przed moją wyspą niejeden w kunszcie żeglarstwa wprawny sił swych próbował lecz prawdy nie znał myśląc, że Atlantydy pradawny kamień, że perła tak od wiek wieków wokół sekretu jak z oka belka ze łzą w głębiny leży herosów zastęp odmętu niepomny wyspy Ave skrawkowi temu nadano lecz próżno szukać w encyklopediach w atlasach błękit a strefą szarą jest w dokumentach jedynie w myśli czasem zaświta we wschodzie słońca rys doskonały kto by tam patrzył – kto by zapytał czy to nie czary wpatrzony w rąbek lśniący noc z nocy dumam nad głębią - czy taka moja - w ustach schnie, bielmem zachodzą oczy pojąć nie zdołam skąd się tu wziąłem, czy jeszcze człekiem jestem - jest serce, dusza niepłocha zaszyta w ciele poezji ściegiem wyspo - ja kocham ...
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ...to ja już tylko posiedzę poczytam pozachwycam się WAMI to są chwile, dla których warto przyjść na tę stronkę wielkie dzięki seweryna
Grzegorz Siedlaczek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pan Witold śpiewa pełną piersią, Pani Ewa mu wtóruje, wiosna idzie, wyspa jest! Dla mnie bardzo jest!
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Wpatrzony w bezdeń światła mógłbym powieki zmrużyć w czas byś poświatą zaszła i mogła dać mi - guzik (...) bym czasem mógł Cię rozpiąć do zycia Cię przywrócić byś mogła wyżej wzrosnąc w noc z nocy - czar obrócić" W_A_R [sub]Tekst był edytowany przez Witold_Adam_Rosołowski dnia 15-03-2004 11:24.[/sub]
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Seweryno za wejrzenie w tę stronkę jak i za miły komentarz pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Grzegorzu - wiosna to zabawna sprawa - tylko nie trzeba jej brać na serio - to tylko taki mój wywód i wybacz bo chyba nie do Ciebie - a tak w ogóle to wielkie dzięki za zaglądanie w te oko moje (strony) i za miłe komentarze - Grzegorzu bardzo to jest miłe pozdrówko W_A_R
Tomasz_Tylczyński Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 W szczeliny miedzy fastrygą Wiatr się -swawolnik- wciska By juz nie musiał zazdrościć lecz dotknąć, zobaczyc z bliska I choć to znów udawane Na poklask zrobione pozornie Lepiej się w bryzie wyszaleć Niż wypluć frustracje sztormem
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Poranek sam sobie winien ze ludziom w sen zagląda kiedy podnosisz leniwie powieki - on jak flądra mądrzy się - stąd Ewo - wywód byś go nie malowała by wśród zyciowych wygód ta pieśń się nie ostała wzmianką jedynie, kartką, ulotem myśli czułych, kiedy w nią inni raz zajrzą doznali ciszy szumy ... pozdrówko W_A_R
Kornelia Zawrzykraj Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 jak mi się cudnie spacerowało przez wiersz i te wszystkie "komentarze" :) więc swój zachwyt tu zostawiam :)
Maria Anonym Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Acha... jak tu romantycznie (((((; jesli chodzi o wiersz to czytalam twoje lepsze,ale zakochani widza inaczej !? pozdr, M+A
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kornelio - dziekuję za miły komentarz i za zachwyt pozdrówko W_A_R
Witold_Adam_Rosołowski Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuję Mario za romantyczność i wyrozumiałość pozdrówko W_A_R
M. Artman Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 ......pragnę takiej wyspy tak,jak nie ba pragnie ptak ,gdy mu zwiążą skrzydła....rozmarzył mnie Pan [no i widać że nie mam wprawy w komentarzach;) ]
Annabel Turtle Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Powiem, krótko jak zazwyczaj. Piękne... pełne ekspresji, chwytające za serce i niewymownie piękne. Podoba mi się w jaki sposób układasz i dobierasz do siebie słowa. To wszystko jest tak zgrane i wieje tu taką harmonią słów i znaczeń. Piękne. Annabel p.s. Pozdrawiam cieplutko. Stęskniłam się za pana poezją.
Rekomendowane odpowiedzi