Michał_Bębenek Opublikowano 14 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 zielonogórskie powietrze dobrze mi robi powiedział mój brat w śmierci i w bieli w białej pidżamie świat wygląda inaczej można go wypić jak kawę a potem zapomnieć o nim paląc w palarni papierosa a kiedy nie ma się rąk a ma się wielki talent świat wygląda tym bardziej czerwono jak paszcza Lewiatana i dlatego trzeba rzucić się na ziemię i paść krzyżem aby przeprosić pewnego faceta z krzyżem na włochatej piersi za cudze cierpienie to piękne kiedy kaznodziejski ton przybiera błazeńską postać a spisywane przeze mnie wiersze mego brata mienią się światełkami drobnymi jak popiołki szczęścia które odmierza w zachwycie pewien szubrawiec mieniący się lekarzem dusz a będący złodziejem wierszy za chwilę z tego potopu powstanie twoja potargana dusza szaleńca i będzie lśnić w szpitalnym wietrze odbitym blaskiem nieznanym mi bliżej ale przeczuwanym tak jak przeczuwana jest miłość odbita w łazienkowym lustrze nigdy nie goliłeś się dokładnie i dlatego masz zadatki na Mesjasza niestety jesteś tylko brodatym aniołem kompletnie zwariowanych fraz poetyckich codziennie szorujesz naczynia swymi nieistniejącymi dłońmi karmią cię kruche ptaszki w przebraniu pielęgniarek a czas wiszący u góry jest kulawy garbaty a na dodatek ma gówniane pojęcie o niebieskich krowach
Dorota M. Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 kilka slow mnie zdenerwowalo(jak np. zupelnie niepotrzebne "gowniane".....) Generalnie pomysl bardzo dobry, idea aniola ,ktory jest troche kaleka, troche szalencem ale przedewszystkim tworca w malym szpitalu dotarla do mnie .:)
Oxyvia Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 O, ten wiersz mi się podoba. Jeszcze do niego wrócę.
Rekomendowane odpowiedzi