Piotr_Jasiński Opublikowano 10 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 kłaniam się nisko drzewom dziękując za jabłka i śliwy ukłony ślę zbożu w podzięce za ziarno skłoniłbym się i drożdżom ale nie wiem czy wstanę
adam sosna Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 a zna Pan piosenkę "Drożdże nasze drożdże"? ja nie znam ale za rok ją napiszę (słowa)
Alicja Red Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czekam z niecierpliwością:) Pozdrawiam drożdżowo;)
zak stanisława Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 he he Piotrze, bardzo przewrotny , podoba sie z drożdż zrób placek i się jemu ukłoń jak tak bardzo chcesz :):) ES
Piotr_Jasiński Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Adamie, Alicjo, Stanisławo. Dzięki za wizytę. Tak mnie jakoś naszło i myślę sobię że wystarczy na tym. Ale nad plackie można pomyśleć ;))
Marlett Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Ha ha! Pierre,świetnie.Udało się dzieło,nie ma co:))) serdecznie,śmiejąco pozdrawiaM.
Piotr_Jasiński Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Dzięki Marlett Ale jak już pisałem wcześniej czas na zmiany. Cieszy mnie że Cię to rozbawiło Tyle z tego dobrego :))
Marlett Opublikowano 12 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czekam niecierpliwie:))) na coś równie dobrego. pozdrawiaM.
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z tym może być problem. Takie "arcydzieło" czasami tylko raz wychodzi ;))) Dzięki i również pozdrawiam
Reni Her Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Witaj Piotrze, jak nie wstanisz to może urośniesz ale osobiscie wolę placuszki i to ziemniaczane.Pozdrawiam placuszkowo.
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A czy do placuszków używa się drożdży. Bo jak tak to po nich chyba wstanę. A ziemniaczki to mnie się z zacierkiem kojarzą. :)))) Pozdrawiam również
Lady_Supay Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Piotrze i ja jestem pozytywnie nastawiona do utworu. A najbardziej mi się właśnie pointa, no bo ---- jabłka, śliwy, ziarno - toż to produkty na procenty! a drożdże procentów dodają, więc nie dziwię się, że się obawiasz. ;) A wszystko to w takim ładnym tonie.:) Dobre i nic nie zmieniaj. Może tylko wywal to "potem", bo chyba lepiej zabrzmi: "ale nie wiem czy wstanę" Brawo! Słonka!
Reni Her Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Piotrze są również placki drożdźowe a o ile mi wiadomo to niezła mieszanka procentowa wyniknie z przytoczonych składników...
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Lady - nie spodziewałem się pozytywów pod tą miniaturką. Ale widać temat bliski sercu ;))) Rady przyjmuję "potem" wywalam. Dzięki za wizytę i pozdrawiam
Lady_Supay Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie sercu, a duszy. ;))) Wszak spirytus, to duch po łacinie. ;)
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Wiersz "najdziony"? ;) Ciekawa kategoria - choć podejrzewam, że nie tak rzadka na tym portalu ;D Wiersz nonsensowny, ale czy "beznens" zawsze musi bawić, cieszyć? Mnie nie poruszył. Próbowałem podkładac różne sensy, opozycje, figury - nijak nie wychodzi żadna myśl z tego. b
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Prawie wszystko co piszę mnie "nachodzi". A czy dorze czy do kitu to okazuje się dopiero po czasie. Wpisuję sobie w zeszycik takie "złote myśli", czasami czekają aż dojrzeją, a innym raze jak tu prawie zaraz przepisuję je do komputera. Czy każdy utwór ma sens? Czy każdy utwór musi mieć sens? Jednych przyprawił o dobry humor. Ciebie jak cztam Panie Bogdanie nie poruszył. Przypuszczam, że wiele osób poprostu przeczytało i zapomniało. Ale czy to powód aby zaprzestać prób? Niemniej komentarz biorę sobie do serca. Dziękuję za wizytę i pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No. Mieszanka iście wybuchowa. Szczególnie zagryziona plackami drożdżowymi ;)))
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ktoś mówił o zaprzestawaniu? I nie do serce, nie! - do głowy, proszę, jeśli łaska ;) b
Piotr_Jasiński Opublikowano 13 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ktoś mówił o zaprzestawaniu? I nie do serce, nie! - do głowy, proszę, jeśli łaska ;) b Mea culpa - o zaprzestaniu nie a nic nie było. A co do brania do ... to napiszę tak: Biorę do serca aby w przypadku "najścia" mogło głowie podszepnąć co dalej z "najściem" zrobić.
Rekomendowane odpowiedzi