seweryna żuryńska Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 nasz giertuś beczka myśli rzadkiej jak coś wydali to pachnąco nie ma dla niego w kraju skali dziecię poczęte ciut niechcąco bo jeśli tatuś drze z darwinem a krzyż jedyną skalą miary czemu dyktuje naszym synom stek błazeństw na wyborczej fali ja wiem, rząd niekompatybilny co małe, wielkim być nie może ale by naród tak odurniac za co, no za co dobry boshe nie skalibrujesz, co tandetą rozumku też łyżką nie wdusić niechaj już giertuś u nas drze się a za granicę ... nie wypuścić
Lena Achmatowicz Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pani Seweryno, szkoda na niech słów; pozdrawiam
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Wszystko super okey poza ostatnią zwrotką - z rytmem i pomyslem pointy (może jakoś walnąć go finfą niżej pasa? ;) b
Alicja Red Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 yy najlepsze to to: ja wiem, rząd niekompatybilny co małe, wielkim być nie może Pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 bardzo subtelnie piszesz, i dlatego akceptuję...ale nie róbmy z Giertycha wariata i demona, bo to koniunkturalne pisanie, bo tak wypada, bo środowiska opinio-tfórcze tak zalecają...czas pokaże kto miał rację, czyli norwidowska Przyszłość-Korektorka; akurat o Giertycha jestem spokojny; gorzej z Ciałem Pedagogicznym setek szkół w kraju; nie róbmy z nauczycieli świętych, bo sami mamy bolesne doświadczenia z czasów edukacji; o obiektywizm i trzeźwość proszę - a nie o łatwiznę, czyli płynięcie z modną falą...J.S
seweryna żuryńska Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 o obiektywizm i trzeźwość proszę - a nie o łatwiznę, czyli płynięcie z modną falą... drogi Jacku odpowiem tak... długo zastanawiałam się czy umieścić ten okruch na tej stronce wreszcie zdecydowałam się na Warsztaty, żeby nie było, że chcę grzmieć w słusznej sprawie z najwyższej trybuny chciałam wyartykułować jedynie jakąś garstkę uczuć nic poza tym nie jestem aż tak blondi, by wierzyć w zbawczą moc słowa pisanego strofkami ale chcę mówić ... co porusza, co zasmuca, co zniesmacza tak w ogóle piszę okruchy tylko wtedy, kiedy coś mną zamiecie, zakołysze jeśli nie czuję, odpuszczam, bo to strata czasu i energii często wylewają mi się spod opuszków słowa pachnące publicystyką bo kiedy patrzę na igry nam zafundowane, to smutkiem się ocieniam kraju mi żal, młodzieży mi żal, dobrego imienia tej ziemi mi normalnie żal więc piszę... choć tyle, bo tylko tyle mogę pozdrawiam seweryna
jacek_sojan Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 seweryna żuryńska.; w tym żalu jestem z tobą; ale nie w adresie - bo tak mi mówi moje sumienie; pozdrawiam nadzwyczajnie! :) J.S
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Pląsam w rytmie wiersza oraz pozdrawiam w rytmie.
Rekomendowane odpowiedzi