mademoiselle E. Opublikowano 9 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 kładę się spać wstaję jem katastrofę na śniadanie czasem szczęście przywiązane do prawej nogi, mlaszczę sercem w ustach napełnionym, że jeść garściami na śniadanie, zsiadam z krzesła jeszcze tylko jeden kęs i pisk widelcem o talerz i mogę iść, zapalam zepsute płuca napoczętą paczką Cameli, sporzycie stuprocentowe sprawa oczy wista, potem lekki prysznic uczucia rosną w ustach, żygam wami, bekam za was, wprowadzacie mnie ej w stan zahipnotyzowania za-hi-pno-ty-zo-wa-nia o! potem za mykam drzwi wychodzę na Nowy Świat zjadam resztki okruszków z wczorajszej kieszeni, wypijam sok z kaptura i idę do H&M - u po kolejną twarz, przecena, kupuję najtańszą, zamykam kolejne drzwi kładę się spać wstaję ... idę walczyć, zielone,pomarańczowe,czerwone, pomarańczowe, ... przegapiłam.... zielone, idę. zamiast zebry gepard na drodze rozłożony dramat, wracam, tramwaj jak za wsze spocony, ludzie jak zawsze najedzieni uśmiechem, tylko ja taka anorektyczka, lekki prysznic w domu, kolacja, lampka krwi, dobrze upieczone serce, przyprawione doskonale pachnącymi myślami, Łóżko, nocny punkt wypraw,
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Nie jest to piękny wiersz. Ani nawet udany wiersz. Choć widać zamiar - pomysł (uniwersalizacji codziennego, potocznego /niby/ istnienia). Podoba mi się lekka autoironia i ironia, choć naprawdę peelowi brak dojrzałości (widać to w obserwacji świata). Dla mnie o 3/4 za długi, gdyby zostawić tylko te ciekawsze sformułowania - może lepiej by się czytał? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może coś wykorzystasz? b
Alicja Red Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 racja lepiej ''bekam'' niż ''żygam'' i dobrze by było wyciąć ten początek:| ''Jeden na milion jako plemnik nadaję kolejny wiersz pod publikę, '' Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi