Tomasz Żur Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Biały Anioł z czarną strzałą zszedł na Ziemię z ostrzem w ręce kłuje z siłą niebywałą stoję w miejscu, choć się kręcę. Świat wiruje wokół głowy jest on mroźny, ciemny, bury niegdyś świat był kolorowy lecz ktoś z nożem zleciał z góry. Jest mnie obok - w serce wbija sopel zamarznięty chłodu z każdą chwilą mnie zabija chwila - będę bryłą lodu. Będę leżał z zimnym ciałem bez oddechu - tlenu brak a ja Kocham i Kochałem runął z lotu w skałę ptak. (3.03.2007)
Ja Mała_Kleopatra Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 MIło się go czyta(choć nie lubie rymów) aczykolwiek... biały - czarny i jeszcze anioł... też tak lubiałam pisać, ale to troszke obite jest pozdrawiam :)
Bartosz_Cybula Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. anioły, strzały, skały itp. itd. jak dla mnie kicz. Nie rozumiem w jakim celu "Kocham i Kochalem" z wielkiej litery. Śmieszne zestawienia słów (np.o braku tlenu). Niekonsekwentna interpunkcja. A na 'deser' ta inwersja ("Jest mnie obok...") i brzydkie rymy. Sorki, ale na nie. Życzę lepszych.
Spiro Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o niewdzięczny ślepy losie znów od ciebie w pysk dostałem czemuż ona ma mnie w nosie sopel lodu pokochałem (moroźny chłodny zamarznięty zimny aż mi idzie w pięty)
voolf6693 Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 bardzo podoba mi się od strony artystycznej, przyjemnie sie go czyta. Pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Tak na dobrą sprawę wystarczy wyobrazic sobie kłującego strzałą anioła - a już jest weselej. Pomijam pytanie, dlaczego anioł nie posiada łuku. Pomijam fakt, że podmiot od tego kręcioła myli narzędzia zbrodni tegoż, co zszedł - najpierw strzała, potem nóż - to musi byc Anioł ciężkozbrojny. A świat się tak kręci, że biedny zakręcony podmiot wzdycha: "Jest mnie obok" w jakiejś podejrzanej gwarze, potem dostaje soplem (to już trzecie ostrze), by zostac soplem. Reszta - zgon. I ten "zgon" tutaj najbardziej pasuje. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi