Krzysztof Wysocki Opublikowano 1 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 W marcu jak w garncu Rzekł góral z Harcu Żonę ze snu Obudził już Biega goła dookoła
Beenie M Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 pewnie biedna pomyślała że to jest ten z ciepłą wodą i dlatego bez koszuli biega wkoło bosą nogą wiemy jednak nie od dzisiaj że też bywa i tak w marcu że ciepełka nie uświadczysz i jest zimna woda w garncu
Krzysztof Wysocki Opublikowano 1 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Naga kobieta biega Gdyż tak trzeba By zimę przegonić Wiosnę nakłonić Góralowi doradził kolega
Beenie M Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 sprytny kolega nabrał górala bo lubi patrzeć na gołe d… i ten łapserdak za wina antał kazał jej latać wkoło chałupy
Krzysztof Wysocki Opublikowano 1 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Sprytna kobieta poczeka Aż się górale nie zwleką Z góry pijane Pojedzie z wianem Do miasta na słodkie ciasta
Beenie M Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 coś mi tutaj sprytem od baby nie jedzie raczej w niej głupota wielka prymy wiedzie no bo kto to widział latać nago w marcu a nie lepiej w puchu oddawać się harcom
Krzysztof Wysocki Opublikowano 1 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 bo to spryt góralski jest nie odganie go i bies w puchu sie wygrzewała potem nago latała ale zimę przegnała
Beenie M Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 toż to banialuki a gdzie tam przegnała śniegu w górach pełno na darmo biegała
Duilla Opublikowano 1 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2007 Nie darmo biegała górala kobita już dzisiaj od rana ciepełko zawita.
Krzysztof Wysocki Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Jeśli jeszcze w górach śnieg Nago każdy może biec Zimę nastraszyć Lub górala wypatrzyć Ktoś na pewno będzie rad
Henryk_Jakowiec Opublikowano 2 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Nago i po śniegu i pewnie truchcikiem to ja wolę w domku leżeć pod kocykiem. Tu usłuży żona kolacyjka, piwko i to najważniejsze … ekran na przeciwko.
Krzysztof Wysocki Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Nago, nago leć Pod pachę weź Telewizorek Oraz żonę Piwo i kolacje też
Henryk_Jakowiec Opublikowano 3 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Przyjmij słowa tej krytyki lecz to nie są limeryki bowiem składnia oraz rymy są dalekie od maksymy.
Krzysztof Wysocki Opublikowano 3 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2007 Prawda to jest rzeczywista Tylko wiatr tu sobie śwista Słowa jak chce układa Taka mała jest zabawa Limeryki jutro poukładam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Skoro jeszcze jesteś młody możesz z wiatrem iść w zawody ja niestety nie wydolę starym jestem już ramolem. Mogę tylko na spacerku truchtać parku alejami zachwycając się przyrodą wzrokiem gonić za ptakami.
Krzysztof Wysocki Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 Młodość to rzecz względna Żem jest starszy nie pamiętam Wiatr mnie gania Nie ja jego Ot młodymi stare słowa
Rekomendowane odpowiedzi