Lilianna Szymochnik Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Chcą mnie uczyć miłości i straszyć,tym z posągu twór Amorem dla tej strzały z grota lecącej uczuciem piersi,z tym wymysłem on chce mnie kochać uczyć,jak pisać listy i sercu oku testować a gdzie ów!..jest bożek,za filarem się schował,taka w nim i miłość. Prędzej!..ja bym go nauczył,jak się z łuku,do celu,do serc strzela, nie jeden kwiatek z łąki zerwałem w bukiety,dla piękności z wianka, bez względu na to-jak się nazywała,ta rzeczy z imienia,czy nazwiska, on mi do pięt nie dorasta,w tej sztuce szermierczej w owe!-To arkany. Niech mi tu stanie!..kochany z matką u boku i Zeusem całego Olimpu, dla pary romantycznej i obsesyjnej,co duchem bywaj!..z egidą o mieczu, niech rozpęta burzę i ziemię rozkołysze,pod moimi nawet-rady wszak stopami wyśmieję jego złote błyskawice i mityczną chorobę idącą,z tej bajki ludzkości. Znam te wszystkie sezamy,dla oczu zakryte innym uniesień sceną w kotary te skarby ziemskie ciałom chodzące oczom i wszystkie zatoki z raju,w te lądy odkryłem tajniki wszak wiele błądziłem w życiu nim,to źródło ujścia oku znalazłem trzymałem w ramionach i tuliłem nie jedną,ku sercu rzucałem,jak polu ziemi ziarnem. Ustom pocałunki spijałem,a do uszka szeptałem czułe słówka pożądań z grą w zmysły Słońcem grzałem z promienia w iskry,co z ciała igrając swawoli z czaru magi w rozkoszy gwiazdy z nieba,pod stopy niebu zerwane rozdawałem garściami-a łożem ścieliłem w poduszki zbierałem żniwa wszelkie zdobycze rozsypywałem płatki z kwiecia kobiercem królewskiej miłości. Czy istnieje boski Amor,czy jego nie ma ma?i tak będzie,nam z łuków,po sercach z raju strzelać, będzie ten grot strzały leciał przeszywał serca,na wylot-nożem ryć na drzewach w inicjały,to pisać, zawsze będzie zdobywać szczyty i wieńcom lauru ozdabiać głowy zwycięstwom-ponad wszelkie,to i słowa, zawsze będzie chodziła w szatach błyszczała w diamenty w majestacie chwały tronem sercu korony-ta Pani"Serca"
Rekomendowane odpowiedzi