były__premier Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 zostanie. tu będzie jego być, jego jest. trzeba jakoś nazwać: kawałek nieba wyschnięty na wiór, złoża zastygłej magmy, chmury, chmury ziemia. drobiny węgla, miasto z piasku. otwarte jak rana, złamana kość a w środku linia frontu. odwrót. pismo mówi: próchno i strach, próchno i strach. podróż po ostatni zapas, ekwipunek dla snu. trzeba się spieszyć, zanim miasto zakryje jaskrawa skorupa, zanim miasto zdmuchnie fala. zanim dotrze dezerterujące echo.
Stefan_Rewiński Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Dla mnie-bardzo dobry, pozdrawiam, Stefan.
M._Krzywak Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Dla mnie też. Pozdrawiam. PS - nie mam siły na więcej :)
Mari Paz Jimenez Luque Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Trochę jakby katastroficzny. Zaczęłam się bać:) P.s. Brzydko brzmi 'będzie' obok 'być'.
były__premier Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 dziękuję. pozdrawiam
Górówka Meduza Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 godoją ludziska że pana panie b. premierze można poznać po tym jak pan kończy prawdo podoba mi się taki epilog
były__premier Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ano, jeden taki godoł ale źle skończył, a jo z inna opcja jestem, haj! ;)
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Wiersz być może raczej na pewno lepszy niż ten powyżej ;D "otwarte jak rana" - ?ale to już było i nie wróci więcej... - a jednak wraca ;) b
były__premier Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Bogdanie, ale wszystko było;) niech Pan się nie czepia szczególiku ;) dzięki. pozdry
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Bogdanie, ale wszystko było;) niech Pan się nie czepia szczególiku ;) dzięki. pozdry W końcu po to się jest młodym, żeby szukać swojego - czyż nie? No i: diabeł siedzi w szczególach ;) Ta "rana" bardzo charakterystyczna np. dla Krynickiego Nie napisałem, że txt mi się podoba, ale to chyba oczywiste? b ps. ostatnia zwrotka - bardzo fajna ;)
były__premier Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Bogdanie, ale wszystko było;) niech Pan się nie czepia szczególiku ;) dzięki. pozdry W końcu po to się jest młodym, żeby szukać swojego - czyż nie? No i: diabeł siedzi w szczególach ;) Ta "rana" bardzo charakterystyczna np. dla Krynickiego Nie napisałem, że txt mi się podoba, ale to chyba oczywiste? b ps. ostatnia zwrotka - bardzo fajna ;) ależ ja Pana nie posądzam, może się Panu nie podobać, to jest nawet super;) Krynickiego nie czytuje, ale w tym kontekście pasuje ta fraza:)
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A dziękuję - rozumiem, że to wyszukany komplement? ;P Tu nie ma się czym chwalić, bo to dobry poeta. Wola autora jest święta - milknę już. b
były__premier Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A dziękuję - rozumiem, że to wyszukany komplement? ;P Tu nie ma się czym chwalić, bo to dobry poeta. Wola autora jest święta - milknę już. b chyba mam prawo nie czytać? nie rozumiem Pana uszczypliwości od początku tych postów. pozdry
kazelot Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 a ja tu nic nie znalazłem przczepic tez sie w sumie nie mam do czego, ale to raczej też wada - nawet w komentazrach przychylnych nie znalazlaem argumentow ze to dobry wiersz - dla mnie zupelnie nijaki - czyli słaby
były__premier Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki.pozdry
Stefan_Rewiński Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Nadszedł czas planowania POP II w Lesie Księżnej (Góry Bardzkie), może jakieś sugestie?
były__premier Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. postaram się na priv'a coś zasugerować ;) najważniejszy temin. pozdry
były__premier Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ogólnie bardzo ciekawie, katastroficznie. Czemu nie "zanim zdezerteruje echo"? Tak piękna metafora, że aż szkoda ją na rykoszety. Pozdrawiam. dzięki, przemyślę twoją sugestię ;)
Stefan_Rewiński Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. postaram się na priv'a coś zasugerować ;) najważniejszy temin. pozdry O.k. Czekam spokojnie.
Oxyvia Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 Wiersz mi się podoba. Atmosfera zagrożenia i nieuchronności nadchodzącego kataklizmu. I to, co zostanie z miasta jak zastygła w lawie, ostatnia chwila, jak jego własny pomnik. Próchno i strach. Dobre.
Rekomendowane odpowiedzi