Aleksandra Mak Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Fala nicości ogarnia postać kobiecą, która skupiona na sobie ćwiczy odbijanie obcych duchów... te jak balony muskają ją ledwie i płyną nie odwracając się już nigdy. Dziki śmiech miota się w niej gdy sygnały świata stają się niebezpiecznie ciepłe nie dają się sfałszować zbyt łatwo... one w swojej rzeczywistości są bezwzględne dla napotkanych istnień.
Gekon Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 wiersz gra nutą tajemnicy dlaytego też w żadnym wypadku nie pasuje tu słowko balony poszukałambym jakiegoś synonimu bardziej trafnego wiersz ma potencjał maluje ładnie obrazami aż prosi aby się rozwinął pozdrawiam
Czaplina Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Czegoś mi tu brakuje. Po przeczytaniu pozostał niedosyt, poza tym wielokropki przeszkadzają, Może, gdyby to trochę dopracować... Sama nie wiem, coś w tym jest, aczkolwiek nie do końca mi się podoba. powodzenia życzę i pozdrawiam. Kamila (;
Stanisław Kamykowski Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 alterka napisała ci bardzo życzliwą poradę i skorzystaj z niej, ale i tak jestem miło zaskoczony (zakładając, że jesteś początkująca), ponieważ nie ma przegadania, rymowania na siłę i powtarzania. a pisząc skup się na czymś konkretnym, bo ogólności-jak sama nazwa wskazuje-są ogólne i właściwie nie znaczą nic pozdrawiam
Aleksandra Mak Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 To nie jest mój pierwszy wiersz. Napisałam ich kilka. Serdecznie dziękuję za wszystkie rady.
Julia Valentine Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2007 całkowicie zgadzam się z Alter - wiersz słaby - zużyte słownictwo, ogólniki, et cetera; poza tym przyczepię się jeszcze do wersyfikacji - wydaje się ona nieprzemyślana i przypadkowa; trudno z tego wiersza wyłuskać jakąkolwiek treść; czytelnik może się wprawdzie czegoś tam domyślać, ale z całą pewnością nie tego, co Ty - Autorko chciałaś mu przekazać (a zakładam, że coś przekazać chciałaś); zawsze pisząc wiersz, warto zastanowić się czy jest on czytelny i przejrzysty i przekazuje to, co trzeba i to, co się chce, aby przekazywał; do tego mam wrażenie, że jesteś niekonsekwentna, jeśli idzie o interpunkcję - albo trzeba ja stosować wszędzie, albo nigdzie; całość, moim zdaniem, nie najlepsza; pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi