M._Krzywak Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 To dobrze, że nie po zymbach :)
M._Krzywak Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mhm będę :] wiesz, ze po gruszki mi zwisają hihihi ;* Wiesz, że jak wkraczam w las, to padają dęby. Kugnfufujki tym bardziej. Pierwsze ostrzeżenie - drugie grozi uprowadzeniem i pozostawieniem wśród wydm na łasce krabów.
M._Krzywak Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Dwuuszcom i innym "uszkom" kategoryczne : - NIE!
Górówka Meduza Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mhm będę :] wiesz, ze po gruszki mi zwisają hihihi ;* "po gruszki mi zwisają" sprytna jesteś dzie wuszko uśmiech
M._Krzywak Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Ja mam wrażenie, że podgryzając się z paniami jest się zawsze na straconej pozycji :) Niniejszym składam protest. :)
Górówka Meduza Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 to prawda one lubią się szczypać ale tak naprawdę wolą łaskotki
M._Krzywak Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Łaskotki tak - tu oczywiście i ówdzie :) Ale: -obiad na stole -posprzątane -uprane -kurze zetarte -nie ma chrapania -nie ma przeszkadzajek w czasie projekcji najnowszych horrorów -nie ma że glowa boli itp, itp... gópafka podobnierz zaraślifa :)
Niewierny Tomasz Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Dobry, dobry wiersz. Nie czepiam się niczego choć można by np tego rymu na początku ale co tam, wszystko w Twoim przypadku jest celowe na pewno, więc odpuszczam tak jak te powtórzenia w drugiej strofie to już chyba kolejny taki motyw w Twoim wierszu dobrze mieć jakąś swoją drogę "winda ciężarna rodzi co pięćdziesiąt sekund" to jest świetne dobrze obrazuje i oddaje klimat życia w bloku (choć nie mieszkam ale sobie wyobrażam) no i nawiązanie do puenty:) Pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Tomaszu - ta celowośc jest wtedy, gdy zna się kilka tez z podręczników, ktore wszystko potrafią wytłumaczyc :) Ale poważnie - to jeden z tekstów, który zrodził się sam i nagle i trzyma jakoś się - a wszelkie reperacje np. stylu - mogą byc błędem (np. nie wyobrażam go sobie bez powtórzeń) Ten rym mnie korci, ale właśnie po to, by został - epoka klasycyzmu już minęła, już nie musimy pisac - ma byc tylko rym/ albo wcale - to jest nieprawda. Tekst ma przemówic, a jakimi środkami, to już kwestia tylko i wyłącznie Autora. (alem dysertacje wypuścił :) Dzięki za wgląd.
Niewierny Tomasz Opublikowano 21 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No właśnie rozumiem to, że tak powiem "nie ważne środki ale cel" i dlatego się nie czepiam poezja współczesna jak wolna amerykanka;) Takie wiersze które powstają szybko same z siebie są najlepsze najbardziej prawdziwe. Pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 21 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2007 To przypomina sytuacje jak nasi rodzimi klasycyści załamywali ręce nad naszymi rodzimymi romantykami - "no jak tak można"? A można. (chociaż nakład pierwszego wydania "Pana Tadeusza" sprzedał się w znikomej liczbie, nie pisząc już o rewelacyjnej "Marii" A. Malczewskiego).
Rekomendowane odpowiedzi