Pan_Fei Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 widzisz rzeczy są skutkiem odległości więc niech choć raz cię przy mnie zabraknie a może przypomnę sobie jak wyglądasz odpowiedzi dla każdej strony świata mam jedną ścianę
Olesia Apropos Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 50% wierszy w moim ulu, to pańskie wiersze niech to będzie komentarzem;)
Niewierny Tomasz Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 U mnie to 1/3 bo mam tylko 3 wiersze w ulu i jeden pana, a dziś ten będzie czwartym. Świetne przerzutnie, przez co można różnie czytać wiersz, a to lubię. Pozdrawiam Tomek
dragon-fly Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Niepowtarzalny jest klimat w pańskich wierszach, niebanalna tajemniczość- chociaż czasami niepokojąca i jakaś taka 'przestrzeń'. W tym również. Ściągnę za poprzednikami i też porwę Pana do ulubionych. Zachwytu ;)
Pan_Fei Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od dłuższego czasu kiepsko u mnie z weną, tym bardziej cieszy więc miłe słowo pod adresem tych rzadkich, okazjonalnych podrygów, jak ten tutaj:) Kłaniam się niziutko Pozdr./Fei
Pan_Fei Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z początku chciałem odrobinę ujednolicić przekaz wysuwając niektóre strofy o kilka spacji do przodu. W ostateczności zrezygnowałem jednak z narzucania co, kto mówi, ewentualny dwugłos pozostawiając w gestii czytelnika. Miło, że ta dwuznaczność kupuje:) Serdecznie Fei
Pan_Fei Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czuję się rozpieszczony, ale jakoś to zniosę… ;) Dziękuję bardzo za tak pozytywny odbiór tego i innych moich, Pozdrawiam Fei
Stefan_Rewiński Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od dłuższego czasu kiepsko u mnie z weną, tym bardziej cieszy więc miłe słowo pod adresem tych rzadkich, okazjonalnych podrygów, jak ten tutaj:) Kłaniam się niziutko Pozdr./Fei Dokładam dobre słowo, Grzegorzu, pozdrawiam, Stefan.
Pan_Fei Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kurde, a ja się tak cieszyłem z tych ścian;) Z ostatniej też ciężko by mi było zrezygnować, bo od niej się praktycznie wszystko zaczęło, no i niekoniecznie trzeba ją zoloficznie czytać, można tak prosto, przyziemnie i egoistycznie (choć oczywiście to drugie, wydumane znaczenie być musi). Wiersz powstawał w męczarniach i z początku nawet, podłamany niepowodzeniami w procesie klecenia, chciałem zostawić: widzisz rzeczy są skutkiem odległości więc niech choć raz cię przy mnie zabraknie Ale poza przewrotką brakowało mi sensu, tej prawdziwej „odległości”, którą podkreśla strofa trzecia, a dookreśla ostatnia. Oczywiście, za wuszkowe komentarze jak zwykle jestem wdzięczny niezmiernie;) Pozdrawiam Grzegorz
Pan_Fei Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od dłuższego czasu kiepsko u mnie z weną, tym bardziej cieszy więc miłe słowo pod adresem tych rzadkich, okazjonalnych podrygów, jak ten tutaj:) Kłaniam się niziutko Pozdr./Fei Dokładam dobre słowo, Grzegorzu, pozdrawiam, Stefan. Stefano, co ja tu będę kombinował, dzięki Grzegorz
M._Krzywak Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zostawic "ściany" - tak patrze dookoła siebie i się zgadza. Dobre, trzeba kiedyś namowic jakiegoś zdolniache, żeby napisał magisterke na podstawie wierszy Pana Fei - zamiast wciąż odgrzebywac zastygłe mumie... :) Pozdrawiam.
Pan_Fei Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obawiam się, że to podstawa dosyć chwiejna, więc magistrant musiałby być ryzykantem i/lub desperatem. Ale dziękuję za ten niemałej wagi komplement;), no i za przywrócenie wiary w ściany;) Serdecznie Grzegorz
Waldemar Talar Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 wszyscy przedmówcy powiedzieli tyle dobrego o twym wierszu dlatego bez komentowania podpisuje się tylko plusem by uniknąć powtarzania pozdrawiam Waldemar
Pan_Fei Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. toteż nie pozostaje mi nic innego jak się ukłonić:) Pozdrawiam Serdecznie Fei
Pan_Fei Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Izo, dobrze Cię u siebie gościć po tak długiej przerwie:) Cieszę się, że się podoba, nawet jeśli tylko ta okrojona wersja. Co do pointy, mam do niej sentyment, i nawet jeśli powtarzam w niej po raz kolejny ten sam sens, to ciężko mi z niej zrezygnować. Dla mnie to w pewnym sensie podkreślenie paradoksalności wyżej opisanej relacji. Mógłbym co prawda wypełnić tym dwuwersem lukę w tytule, ale póki co „tak to czuję”, a z racji, że wiersz jeszcze ciepły, nie chciałbym przez swoje dobre chęci czegoś w nim spieprzyć. Serdecznie Grzegorz
Espena_Sway Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Grzegorzu, ja plusuję takiej wersji, jest dobra i tyle :) serdecznie Karolina :)
Pan_Fei Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ufff... dzięki za wizytę i podniesienie na duchu mnie i ostatniej strofy ;) Serdecznie Grzegorz
Górówka Meduza Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 ja także biorę w całości z ostatnią strofą nie zostawia złudzeń pięknie pięknie Panie Fei będę zaglądać za każdym razem warto
Pan_Fei Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam w skromnych progach:) i, oczywiście zapraszam na przyszłość, jak najczęściej Pozdrawiam Fei
Miłka Maj Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Grzegorzu, ja mam Ciebie wszystkocotu w ulubionych a ten znowu bliski choć na swój/mój sposób; serdeczności/V.
Rekomendowane odpowiedzi