Henryk_Jakowiec Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Nowa podróż się nadarza opuszczamy więc rzeźbiarza i nad rzeką Bushimaje nasz wehikuł czasu staje. Limeryk nr 84 Stary major co w Bakwanga preferował tańczyć tanga nie mógł tak jak szeregowy strzelić numer popisowy bo mu zabraniała ranga.
HAYQ Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 I dlatego się spakował, mundur do plecaka schował i pojechał do Katangi, gdzie urządza wciąż balangi - by go nikt już nie lustrował. Żona także nie urąga, bowiem w tej prowincji Konga cicho sobie siedzi, bo w kopalni miedzi ma kochanka, jak King-Konga.
Duilla Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Gdyby major nie pił stronga to pokonał by King-Konga i ze skóry go obłupił za nią żonie auto kupił i dwie płyty "Songa".
HAYQ Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Ja słyszałem, że w tym Kongo major sam częstował nią go, bowiem słabe miał pokrycie, ten niedojda i stręczyciel - w kartach, oraz w baja-bongo.
Duilla Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 A co z tangiem u majora jaka była Tanga rola? to kryptonim był agenta co był u majora w święta nikt już o tym nie pamięta...
HAYQ Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 "W tango", to on poszedł sobie, gdy już wszystko sprzeniewierzył. W wojsku służył - ku ozdobie, ale przerzył... to, co przeżył.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Jeśli chodzi o przeżycie to ja także kiedyś w życie raz się z pewną Gienią skryłem ale tego co robiłem i na mękach nie wyjawię … … Proszę sądu ja w tej sprawie nie mam ni do powiedzenia oprócz tego, że ta Gienia bez przymusu, z własnej woli wystąpiła w takiej roli ”
HAYQ Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Jeśli to od Wiecha... Gienia, to się Tobie nie dziwuję Miałem z Gienią doczynienia... Szczerze bracie Ci współczuję. Gienia czasem się zamienia w jadowitą harpię Na tym koniec opowieści, bo to nerwy szarpie.
Duilla Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Ja z tą Gienią doczynienia nie chcę mieć i dowidzenia.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 16 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2007 Uczepili się niewiasty a to przecież gołębica, nie tykana bo gdy ruszysz to się w niej przebudza lwica. A ja lubię iść na żywioł więc na Gienię często idę uzbrojony jak należy bo i w pancerz, no i w dzidę.
Rekomendowane odpowiedzi