Duilla Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 poszło prawie na siekiery cóż się dzieje do ch....y? zrobie tu takiego myka i przytoczę definicję limeryka Limeryk jest utworem co bawić ma humorem a nie dzikim uporem i pisze się go wzorem AA BB A. 1
HAYQ Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Nigdy nie podejrzewałem, chociaż Abby nie słuchałem, że AA-BB-A - wzorem tym będzie kiedyś w życiu mym i niemalże ideałem.
Duilla Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 wciąga takie rymowanie czy mam rację Mociumpanie???????
HAYQ Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Pięknie Waści tu gwarzycie... żadne: wicie... rozumicie, więc też rzeknę, jak Onufry, kiedy pludry wsadzał w kufry: Każda dziewka hubka Każdy chłop krzesiwo Będzie iskier kupka Jeno krzeszcie żywo
BlaCha Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Zazgrzytało, zajęczało, poprawianie nic nie dało. Skąd tu wzięło się to cudo? Nie wiem, ale wiało nudą.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Stuknął ktoś?-w blachę z ręki dźwięk zagrzmiał w głowie męki Nudny i pusty metalicznie tępy.. z echem roznosił brzmienie w uszy, to arkusz blachy wydawał-takie jęki.
BlaCha Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Muszę zapytać.. Że co? Że jak? czytać to trzeba chyba na wspak.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 I ja sobie też bym życzył byś pan już się nie indyczył i korzystał ze słownika w komentarzach dla Henryka wtedy w szranki chętnie stanę choćby i po łbie dostanę.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po co pana Szymochnika chcesz odsyłać do słownika skoro taki on styl ma, że na nerwach ludziom gra i ta jego gramatyka.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Panie jejmości Henryku taki indyk w koraliku życzę panu powodzenia w symbolice z limeryka a głowę nastawiać w boju rękawicę depnąłem błotu.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Można było tak od razu i choć może nie dosłownie pozałatwiać wszystko żartem i zakończyć polubownie.
Duilla Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Wszystko dobrze się skończyło i znów będzie tak jak było.
BlaCha Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 I ja także mam nadzieję iż powrócą dawne dzieje i słów zgrabne układanie ponad 'wiersze białe' stanie.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Białe wiersze w komentarzach? Na to nikt się nie obraża. Można wszakże i rymować a gdy trzeba pożartować. Treść się liczy i jej ton. bo wskazany jest bon ton oraz żeby zgrabnie spięte miało też na końcu puentę.
Rekomendowane odpowiedzi