Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Z Badenii przeskok do Pakistanu by się przypatrzeć pewnemu panu co to nie lubił a teraz lubi bo tak jest zawsze gdy coś się gubi. Limeryk nr 80 Turysta z Bawahalpuru co nie pijał nigdy żuru jednak kiedy forsę zgubił z braku laku żur polubił bo przyparty był do muru.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Ty mi tu głupot,nie wciskaj acan bo to nie wiersz,tylko składanka mądrość z głupotą się,tutaj miesza, jak młyńskie koło pomyje przebiera. Burzy się woda kręci w błędne koła, co to ma być pytają wszędy ludziska? Skacząc w bredniach wymysłach o ladaca o smokach królewnach z bajecznego świata.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Coś mi wlazło w limeryki od Lilianny Szymochniki lecz co nie wiem i nie badam a po cichu wam powiadam, że nie boję się krytyki.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Czy się boisz,czy nie acan może pójdziesz gęsi pasać, tam na hale z wiatrem owce znalazła baba złote pieniądze. Ucieszyła się babina stara więc kpiła sobie pałac. Teraz żyje,jak królewna taka właśnie jest bajeczka. A kiedy,to się działo, już nikt,nie pamięta? w jakieś wiosce zaraz?, ach!,tak Szczebrzeszczynie panowie. I takie bajery,można pisać setkami za górami,za lasami itp.-ludziska. Dwie kozy,na nartach dla zabawy z gór z lawiną sobie zjechały. A pewien szewc,tak się zapił, że zapomniał swojego fachu? Tak pamiętam dziadek mi powiadał działo się,to ho ho a może i dłużej? A tak ,to idzie fama krótka w słowa jedno koryto stoi zawsze w chlewie, tylko świnie się w niej zawsze zmieniają?
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Idę sobie pasać gęsi choćby nawet i na hali bowiem chyba tylko wtedy L. Szymochnik się oddali.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Ja żartuję sobie acan ale w żartach mocna karta? Więc wyciągnij asa z rękawa ja przebiję kartę-jokerem asa? I jak będzie panie Henryk od tych tutaj limeryków. Mam się wynieś gęsi pasać tam-heh,hen!..za gór i lasa.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Kiedy żart się trzyma w ryzach i nie ścieka mi po kryzach mogę asa rżnąć trefnisiem albo moje widzimisię jak nadzienie połknąć w pyzach.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Lubię pyzy z mięsem zwłaszcza są wyborne przyznaj acan. żur uwielbiam,to mój przysmak zwłaszcza,na żytnim zakwasie. A do tego z dwa jajeczka troszkę wędzonej kiełbaski, może wkrojona,być szyneczka. Czekam właśnie,na te święta, aby się w tym przysmakiem delektować. Panie Henryku skoczyło w liczniku, dużo już,na wyświetlniku.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 I ja żurem nie pogardzę bo jego smak boski wchłaniam wtedy kiedy zakwas przywożą mi z wioski. Lubię także mączne dania a w tym, pyzy, makarony , które jadam dosyć często gdyż są specjalnością żony.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Tak do specjał,nad specjały niech chowają się inne migdały. Teraz kończę panie Henryku tylko,bez obrazy uciekam,po cichu.
HAYQ Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozazdrościć wyobraźni... ino trza cóś dopracować, bo brak rytmu nieco drzaźni... nie tam... żeby krytyko-o-o-wać... lecz wiem, acan żeś nerwowy, (więc nim wzlecisz ponad chmury) miast szarżować - swemi słowy, pisz na brudno, (wtedy bzdury nie wylezą spod Twe pióry,) Wykrzykniki i przecinki w dobre miejsca sobie wstaw, (nie na prędce) zlicz sylaby i upajaj się i baw..
Lilianna Szymochnik Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 A Ty mi się tu,nie szwendaj koleś,pod nogami miotłą myszko odfruń motylem z tą przyjacielu przecinki mam w nosie i kropki. W biedronkę się bawisz,to policz, ile ma biedronka kropek i przecinków. Ja się z panem Henrykiem pożegnałem a Ty mi tu-wciskasz kropki z przecinkami.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozazdrościć wyobraźni... ino trza cóś dopracować, bo brak rytmu nieco drzaźni... nie tam... żeby krytyko-o-o-wać... lecz wiem, acan żeś nerwowy, (więc nim wzlecisz ponad chmury) miast szarżować - swemi słowy, pisz na brudno, (wtedy bzdury nie wylezą spod Twe pióry,) Wykrzykniki i przecinki w dobre miejsca sobie wstaw, (nie na prędce) zlicz sylaby i upajaj się i baw.. Każdy pisze tak jak umie a gdy bawi się w krytyka to ocena nie koniecznie to co złe wytyka. Tak odbieram to co pisze nasz wspólny kolega bo faktycznie nieraz poziom od normy odbiega.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Pod koniec pisałem białym wszakże panowie wierszem.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Czy on biały jest czy bury na poważnie czy tez bzdury opisuje lecz z humorem wtedy to adoratorem jestem tej literatury.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Z tego morał wyszedł taki- królik i zając,to jedna menażeria szpinakiem karmiona.
HAYQ Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż nie chciałem być Ci ością, lecz, gdy Ty tak "brykasz", daj pobrykać również innym, bo się z nimi stykasz. Kropek też nie musisz stawiać, Tego nikt nie każe Ci, lecz, gdy wierszem chcesz rozmawiać, to jak:... be or not to be.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Nie wtrącaj się między wódkę a zakąskę- bo,możesz nie chcąc dostać!-Wiesz gdzie? Zaraz Ci tak wleję,ale wodę,za koszulę w tedy będziesz miał-problem z głowy i łaźnię.
HAYQ Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie zrobi się motyla z robaka, bo motyl fruwa, a robak s-kaka.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Niech sobie skaczą robaki motyle niechaj fruwają łąki, ja odfruwam sobie skrzydłami, do snu w dalekie astralne obłoki.
Rekomendowane odpowiedzi