marcin krüger Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 idę chudymi ulicami przez różnokolorowe tynki nałożone nietrwale i lekceważąco z wyuzdanym „dobry wieczór” odbitym w lips-tick`u w kolorze modnych róż jestem rozbiegany w tylu cudzych ustach z całej bezsilności wobec ciebie zawadzam o obce uda, potykam się o uśmiech którego wciąż nie widzę chcąc wpaść w ciemną bramę kamienicy tuż naprzeciw naszego okna gdzieś po drugiej nieznanej wciąż stronie i nie będę jak dziś głuchym węglem który smoli gdyż chcę wieczności co ma za krótkie skrzydła by wzbić się we właściwe odcienie i wrażliwości a ty nosisz mnie wygrawerowanego między palcami i jestem bezdomny i lubieżny mierząc czas a właściwie jego absencje i biegnę zbyt pośpiesznie przez przejście dla pieszych mimo czerwonej sukienki na drugiej krawędzi wierząc że zrozumiesz czego pragną mężczyźni
Judyt Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 dzikie serce ukryte w tymże mężczyźnie? (J.Eldredge)
Black Swan Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 A czego pragną Marti? chyba żadna kobieta nie potrafi tego odgadnąć... bo jeżeli juz wydaje jej sie że wie; że potrafi zaspokoić... to nagle dowiaduje sie że nie jest taka jaka powinna... przepraszam roz-myśliłam się :o( a co do wiersza jest dobry, widze w nim odwieczne zmaganie sie dwóch planet Wenus i Mars - ładnie przemieszane pomiedzy oczekiwaniem a chęcią zrozumienia lecz chęci i obowiązki ne zawsze idą w parze bardzo podoba mi sie to- "jestem rozbiegany w tylu cudzych ustach z całej bezsilności wobec ciebie" i jeszcze to - "a ty nosisz mnie wygrawerowanego między palcami i jestem bezdomny i lubieżny" a cała reszta jest tak bardzo prawdziwa i tak niedosłowna jak lubię czytając Twoje "bohomazy/iki" pozdrawiam BS
marcin krüger Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Witam, Judyt - "dzikie serce ukryte w tymże mężczyźnie?" Czy aż tak to widać??? :) Black Swan - w końcu pieszczotliwie o mych wierszach :)) - to lubię; a czego pragną mężczyźni... hm właśnie o tym jest wiersz... nie będę podpowiadał. Otrzymałem wiele e-maili i każdy mówił o czymś innym, ukazywał inne odczucia i wskazywał na inne problemy. Więc chyba udało mi się trafić w sedno sprawy. Ok. nie jestem przygotowany do udzielania rad, ale najogólniej to czego ja pragnę od kobiety to aby była sobą "kobieca" w każdym tego słowa znaczeniu :) Pozdrawiam gorąco
Judyt Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 po przeczytaniu szczególnie ostatnich wersów, zauważyłam tą niby ukrytą dzikość, tylko czy w każdym mężczyźnie istnieje? pozdrawiam ciepło
marcin krüger Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Witaj, Judyt - trudno mi odpowiedzieć czy w każdym mężczyźnie istnieje, sądzę że tak, przecież każdy mężczyzna to "zwierzę" ;)
fr ashka Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 po prostu przeczytałam, warto dowiedzieć się czegoś więcej o Was, nigdy mało informacji ;))))) :))))))) pozdr, frrr ;)
ula Łukomska Opublikowano 8 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 ladny o mozliwosci w odczuwaniu jedynie na zasadzie zachodzenia sie brzegami miedzy kobieta a mezczyzna i Pozdrawiam
marcin krüger Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2007 Witam! fr ashka - oczywiście wiedzy nigdy nadto, a my, tzn. ci z Marsa mamy równie skomplikowaną osobowość co nasze bóstwa Wenusjanki ;) ula Łukomska - dziękuje za trafne spostrzeżenie Nawiasem mówiąc, temat trafiony ;) Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi