Judyt Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 większości nie, tylko nielicznej mokra smutna szczera bywa nie nałogowa matowa za plecami na niebieskiej trawie trzyma się leciutko nie ukryta zbyt widoczna w majestacie zbratana z płatkiem śniegu skuteczniejsza od potoku słów nie spowoduje lawiny jedna 2.02.07r.
Lena Achmatowicz Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 tylko druga strofa. ja bym zwyczajnie napisała wiersz jeszcze raz. teraz przynudny i hmm, no jak drut. ale ja dziś maruda. serdeczności Lenka
Marlett Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt zbyt wiele odkryłaś. PozdrawiaM.
Piotr_Jasiński Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Popieram poprawki Marlett. Kryształowa jest już w tytule. Pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Judytko, zgadza się, powiedziałaś za dużo. Marlett za bardzo uprościła - konia z rzędem temu, kto rozszyfruje łzę., chyba, że ? Ja proponuję usunąć tylko ostatni wers, albo zostawić "Jedna". A ta łezka to chyba nie Twoja, taka smutna? Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Dziękuje kochani za komentarze, mam na to inny pomysł, rzeczywiście zbyt jasno powiedziane, też mi tu coś "nie leżało" pozdrawiam ciepło
Marlett Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Czekam na drugą wersję. PozdrawiaM.
egzegeta Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Marlettko oto druga wersja:mokra smutna szczera bywa kokieteryjna matowa za plecami na niebieskiej trawie trzyma się leciutko nie ukryta zbyt widoczna w majestacie zbratana z płatkiem śniegu skuteczniejsza od potoku słów nie spowoduje lawiny jedna
Judyt Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 pieknie wychudły matowe kryształowo dziękuję Wiktorze , ps i jak Marlett?
Judyt Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Tylko wiecie co? "kokieteryja "coś mi tutaj hmmm.. kichnę sobie pokręce noskiem;)
egzegeta Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyżbyś Katar_zyna była?:) a kokieteryjna jak najbardziej już nieraz łęzka poleciała i facet dał się złapać :)
Judyt Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 oj nie dał, nie dał :) uciekł przed kichnięciem, katarzyniasto pozdrawiam
Piotr_Jasiński Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Widać nie był wart kataru Judyt. Kokieteryjna - pasuje. W końcu to nie facet zdobywa kobietę tylko kobieta pozwala się zdobyć, a kokieteria jest tajną bronią. ;) Co raz ciekawiej się robi w twoim wierszu. Pozdrawiam
Judyt Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Piotrze bardzo dziękuję za komentarz Twój, myślę nad tą " kokieterią" czy by nie zastąpić tak jak proponował egzegeta, lecz wstawiłam " nie nałogowo" mając na myśli nałóg, który wyzwolił kryształową, wyjaśniłam etymologię?;) ( niżli o konkretniejszą relację mężczyzna-kobieta, jednakże trafnie zauważyłeś, iż przedziera się) pozdrawiam ciepło
Rekomendowane odpowiedzi