wesoły grabarz Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Michałowi Kowalówce ---------------------------------------------- autobusem do innych artystów egzamin nieoblany oblać przysiada jakiś starzec śmierdzi pijany kloszard i tak ramię w ramię jak autor i narrator mówi że jest moim lirycznym podmiotem jeszcze coś o życiu śmierci bezwieczności i gwiazdach że ma dla mnie znakomitą grę słów w sam raz na znakomitą puentęerotyka retoryka powiada a ja mu arbitralnie jakem autor spierdalaj podmiocie spierdalaj winnyś nam jest liryczne pod danie
Messalin_Nagietka Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 do starszego się nie klnie brak kultury z ukłonikiem i pozdrówką MN
wesoły grabarz Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 no Messie, muszę przyznać, żeś wyciągnął z tego wiersza więcej, niż miałem zamiar przekazać! (choć momentami w Twojej analizie uleciałeś chyba za wysoko na skrzydłach nadinterpretacji) z w pas ukłonikiem
Stefan_Rewiński Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Wierszyk ciekawy, fajny, trochę rażą 2 słowa, pozdrawiam, Stefan.
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niczego nie analizowałem ręczę duszą i ciałem i czym kolwiek innym wywód wydał mi się dziwny z ukłonikiem i pozdrówką MN
Agnes Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 takie poetyckie archiwizowanie. całkiem nieźle nawet. osobiście słownictwo mnie nie razi, wiadomo jak się rozmawia nocą w mieście z podpitym "filozofem-kloszardem" lub w jego towarzystwie (jeszcze gdzieś na plantach). ale znowu powiesz, że wyciągamy coś czego nie ma. a zachowujcie chłopcy te wspomnienia, czemu nie. pozdr. a
Jimmy_Jordan Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Z humorem! Wiersze z humorem to ja lubię i jedyną rzeczą która mi nie podpasowała był przykład tej gry słów na puentę. Nie możnaby tego wersu najzwyczajniej do kosza: "erotyka retoryka" i to od kloszada, no proszę... pozdrawiam Jimmy
wesoły grabarz Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Jimmy za opinię co do gry słów to mówiąc szczerze jak by jej nie było to i wiersza by być nie musiało ona jest zdecydowanie fundamentalna dla przekazu poważnie przemyśl sprawę ;> pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Oj, młodzieży, młodzieży... Nie wolno tak się zachowywac :) Pozdrawiam.
wesoły grabarz Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michale, to jakaś zmowa z Messem? w obliczu tego co się dzieje, dziekuję serdecznie Agnesce i Jimmiemu PS., [quote=Stefan Rewiński ]Wierszyk ciekawy, fajny, trochę rażą 2 słowa, pozdrawiam, Stefan. . Stefanie - czy dwa słowa, które masz na myśli to "podmiot liryczny"?
w.iwo Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 w obliczu czasów współczesnych zdawałoby się poprawniejsze politycznie "sd"... ;o)) ale całkiem poważnie... podoba mi się że kloszard nie jest u Ciebie żadną fascynacją, ani egzotyką często nieuzasadnioną w wielu wierszach... podoba mi się że uśmiechnęłam się przy lirycznym podmiocie, a potem skrzywiłam gdy zapachniało uryną... pewnie bym jeszcze posiedziała przymykając nozdrza i słuchała opowieści o wielkich rzeczach, ale jakiś wyjątkowo asertywny młodzian o grobowym spojrzeniu przegonił nachalnego filozofa :o) pozdrawiam ciepło
M._Krzywak Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Żadna tam zmowa - bo jak mówią jaskółki... Dobrego teksta nam dałeś, Grabarzu - jedna kwestia mnie dręczy - czy ten staruszek (oczywiście fikcjonalny) to podmiot czy narrator, zakladając, że podmiot jawi się nam jako "autor". chociaż może byc i tym i tym w sumie. Pozdrawiam ponownie.
wesoły grabarz Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a dziękuję, mówiąc szczerze, ja nie wiem kim jest starzec - mi mówi, że lirycznym podmiotem, narratorem raczej nie jest - jak autor i narrator - funkcjonuje tylko w ramach porównania (zatem rodzaj relacji dosyć specyficzny - ukonkretyzowanie tej relacji da z pewnością częściowa odp. na Twoje pytanie) pozdrawiam!
wesoły grabarz Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tosiek Tosiek Ty zbóju! ;d pozwolisz, że moja odpowiedź ograniczy się do podania linka: http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=53843#dol całusy
wesoły grabarz Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie mam sumienia grać z kimś kto nie ma paletki, pozdro Tosiu
Michał Kowalski Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 pisałbyś pan o wierszu lepiej panie grabarz a nie awanturował się, hę?
Michał Kowalski Opublikowano 7 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 yhh, przepraszam... to przecież pański wiersz... mylicie mi się wszycy...
wesoły grabarz Opublikowano 7 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie było sprawy Panie Kowalski, to zroumiałe, że powinniśmy skupić się na komentowaniu poezji - tak jak Pan to czyni właśnie
Rekomendowane odpowiedzi