zak stanisława Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Pan w Kratkę okrążywszy zaułki podjazdem wjechał na gazie nie przekraczając dozwolonej szybkości powiedział co miał na wątrobie wszystkie stwardnienia pryskały spod kół pomiędzy mur wolnostojący od czasu do czasu zerkał w lewo nigdy do lusterka przez ramię wbijał wsteczny sprawdzając minę siedzącej bokiem do jazdy na oślep pędzi- szalona jakby tylko on na świecie kiedyś krzyżowaniem przyrzekali że razem, że napewno wniebowzięci zawsze mieli pod górę
Spiro Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 ty to jednak potrafisz pięknie pisać o pięknych sprawach i do tego z humorem. pozazdrościć i równać poziom jeśli tylko się da zaciąłem się tylko na: durna baba pędziła jakby tylko on na świecie minąwszy skrzyżowanie palców przyrzekali że razem, że kiedyś napewno wniebowzięci duży przeskok. chyba, że taki był zamiar ciepło ślę bo się przyda /s
były__premier Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 podjazd niedomówień - a fe ;)
Spiro Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podjazd niedomówień dla mnie cacy ;) rozwój relacji damsko-męskiej świetnie pokazany , a nieprzekraczanie dozwolonej prędkości - proste, jasne a ile mówi
były__premier Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podjazd niedomówień dla mnie cacy ;) rozwój relacji damsko-męskiej świetnie pokazany , a nieprzekraczanie dozwolonej prędkości - proste, jasne a ile mówi kwestia gustu, dla mnie bardzo zła fraza i tyle. pozdry
Piotr_Jasiński Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Stanisławo, muszę powiedzieć, że to jest bardzo ciekawe spojrzenie na ... życie. Tylko dlaczego Osowiała? Pozdrawiam serdecznie
Marlett Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 ''durna baba pędziła jakby tylko on na świecie'' może - '' pomylona kobieta'' Durna to ona nie była ,a pomylić się może każda:)) PozdrawiaM.
Eugen De Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Pan w Kratkę okrążywszy zniechęcenia wjechał na podjazd niedomówień wbił pedał gazu nie przekraczając dozwolonej szybkości powiedział co miał na wątrobiewszystkie stwardnienia pryskały spod kół------------wolę od "jakichś" od czasu do czasu zerkał w prawo nigdy do lusterka zawsze wstecz przez ramię sprawdzał minę siedzącej bokiem do jazdy na oślep ----------------bez Osowiałej durna baba pędziła jakby tylko on na świecie minąwszy skrzyżowanie palców przyrzekali, że razem, że kiedyś napewno wniebowzięci zawsze mieli pod górę Staszko! Mam wrażenie, że kiedyś już przy nim coś "majstrowałem", ale czy też w warsztacie?
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj ;) to jest pomysł (może nawet niezły ;), ale za dużo słów, zdecydowanie nie dla: podjazdów niedomówień i skrzyżowania palców - nie dlatego, że nie dopuszczam używania takich metafor, ale one, w funkcji zawsze bardzo dynamiczne, tu są bezpodstawne). Wiecej niedomówień - bedzie lepsza jazda ;) b
zak stanisława Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 chciałam wyjaśnić skrzyżowanie palców, gdy się coś komuś przyrzeka, to zeby nie było że przysiegi się nie dotrzyma za plecami krzyzuje się palce ale skoro sam Bogdan mówi że nie, to nie, Eugenie, był podobny o panu w Kratkę...ale o czym innym, dzieki za "trzy grosze"he heSpiro, ty mnie jednak rozumiesz.... szanowny panie premierze( z szacunkiem, bom starej daty, he he) miło ze bierzesz czynny udział w tworzeniu, chyba ten podjazd,( słowny0 wyleję na zbity bruk,Piotrze, mój wierny towarzyszu,mówisz że moje wiersze są smutne, tom i Osowiała dzięki. Marlett, racja, pomylona, krejzi, tak mi mówią,( bo pisuje wiersze)he ehe
Piotr_Jasiński Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Stanisławo, kiedy twoje wiersze są smutne to piszę że takie je odbieram. Ten utwór natomiast jak zauważył Spiro napisany jest z humorem. Dlatego Osowiała mi nie pasowała, tym bardziej, że zaraz była "durna" którą ja odbierałem jako zapatrzoną w kierowcę żeby nie powiedzieć inaczej. No cóż było mineło, teraz to inny wiersz. Lecz klimat utrzymałaś. Pozdrawiam
były__premier Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 ale jam były premier, ale zawsze;p
zak stanisława Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piotrze i miałeś rację, tak miało być, zapatrzona jak durna a ze on bokiem, to i osowiała...... ale... mówisz że tamten był lepszy? premier były, nie były, ważne że jest z nami... pozdrawiam panie były, tak na poważnie?
Piotr_Jasiński Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Ani lepszy ani gorszy, inny i nadal w klimacie. Trzyma poziom choć po zmianach.
Marlett Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Marlett, racja, pomylona, krejzi, tak mi mówią,( bo pisuje wiersze)he ehe Przepraszam ale nie odnosi się to do Autorki,ale do pL-ki. PLa nigdy nie utożsamiam z autorem. pozdrawiaM.
zak stanisława Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 marlett, ja też ale czasem zawsze wtrąci się swoje trzy grosze doświadczeń zyciowych, pa
Stefan_Rewiński Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Tak mi się kiedyś napisało o mojej kratce: zeszyty w kratkę piątki w kratkę dobrobyt w kratkę słońce w kratkę ona też w kratkę na dodatkę talent natchnienie także w kratkę gdzie by tu piłę pilnik łom by klatkę w kratkę ciąć na złom sprzedać spieniężyć zdobyć gratkę i zapudłować kratkę w klatkę Pozdrawiam Stasiu.
zak stanisława Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 i na dodatkę przyszedł pan w kratkę jego za te kratkę też należy w klatke. dzieki Steffi, fajny wierszyk! pozdrawiam śnieżnie, słonecznie, spacerowo.
Rekomendowane odpowiedzi