Alicja Nawaryńksa Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 "mała łza" ta jedna mała łza tak przypadkiem spłynęła tak całkiem nie chcąc odwiedziła oczy wystraszyła się nie wiedzieć czego teraz płynie rzeka i ona w jednej przestrzeni ta jedna mała łza tak niewinna i szczera z worka sumienia wyrzucona jej słoność...zaskakuje teraz płynie rzeka i ona w jednej przestrzeni ta jedna mała łza a tak wielkie ma znaczenie ona bólem jest ona jest cierpieniem teraz płynie rzeka i ona w jednej przestrzeni mała , spięta ,głupia łza nie spłynęła wcale przypadkiem świadomie popełniła błąd na policzku nawilża samotność miękka i delikatna i krucha głupia łza zagubiona drogi powrotnej szuka odbija się i pęka w nieskończoność głupia łza płynie bogata w przemyślenia nie utopi już nic kształt i zapach utraciła
Tali Maciej Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 gniot strasznie infantylny tekst więcej czytać czytać czytać później pisać ale do szuflady a jak wiersze dojrzeją to wtedy poczytać jeszcze trochę i ocenić czy warto publikować pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 ej, Maćku, gdyby tak przyciać skróćić, byłoby całkiem niezle, pozd ES
bajka-bajka Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Stasia ma racje......troche nad tym popracowac, wyrzucic zbedne powtorzenia i wiersz ma swoj klimat.......lzy w koncu sa po cos....nawet ta jedna, ktora spywa-oczyszcza....serdecznie pozdrawiam ;)
Alicja Nawaryńksa Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 widocznie Macieju nie znasz kobiet ,sam jestes gniotem i to bezpłciowym ,bez wyobrażni nie wiesz o co chodzi w całym wierszu, ,a co do skrócenia wiersza jest w tym dużo racji ale uwielbiam ten wiersz i nie jestem w stanie go kaleczyć skraceniem ,komu się nie podoba niech nie czyta ps:rada dla bezpłciowego Maciuśia pisz do szuflady ,czytaj dużo, może kiedyś odnajdziesz swoją płeć ,a co do talentu Maciejku nie da się go wyczytać z książek wraz z nauczeniem się nowych słówek na pamieć
Waldemar Talar Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Również sądzę ze wiersz ma klimat ,ale to sprawa gustu. Osobiście jestem na tak. pozdrawiam Waldemar
Judyt Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 ujmujące zakończenie klimat jest tak odczuwam, lecz coś tutaj by się wniosło do tej łezki, do formy,pozdrawiam ciepło
Tali Maciej Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cały problem w tym, że ja czytałem wiersz, a ty atakujesz w komentarzu moją osobę, ja wyraziłem tylko swój subiektywizm, a ty obrażasz, widocznie jeszcze brak ci kręgosłupa emocjonalnego, aby zdać sobie świadomość, że to co piszemy może się przecież komuś nie spodobać a tak odnosząc się już konkretnie do wiersza, to ilość powtórzeń jest kompletnie zbędna, nic nie wnosi ,tylko zapycha miejsce "ona bólem jest ona jest cierpieniem" takie zbitki słowne to aż wołają o pomstę do nieba nie tykam się błędów bo sam ich robię sporo ale żeby p.s o moją bezpłuciowoś się nie obawiam a i kobietę pielęgnuję jak tylko mogę,a tu tak aby ukazać chociaż moją próbę zrozumienia kobiet, co wcale nie jest proste, bo często same kobiety mają z tym problem http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=48803 pozdrawiam
Alicja Nawaryńksa Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 jeszcze raz Maciejku uważam ,że krytyka jest ważna i potrzebna ale ty "płaczesz" bo śmiałam za twe chamstwo odpłacić ty samym ,po pierwsze pisanie że wiersz jest gniotem to przesada ,nietakt ,bo jeśli umieszczam wiersz na forum to uważam ,że jest dobry ,poza tym nie jesteś dla mnie autorytetem aby radzić co powinnam robić tzn."więcej czytać czytać czytać później pisać ale do szuflady a jak wiersze dojrzeją to wtedy poczytać jeszcze trochę i ocenić czy warto publikować " ,to że ty uważasz że powtóżenia są zbędne nie oznacza jeszcze że masz rację ,poza tym co do kręgosłupa emocjonlanego ,nie zdażyło mi się napisać komuś że jego wiersz jest gniotem przecież człowieka to zrani i rozjuszy lepiej już nic nie pisać gdy krytyka ma być tylko próbą wyżycia się jak było w Twoim przypadku ,bo to że tekst jest infantylny uważam za komplement! wiersz w końcu nie jest o łzie ,łzach w końcu wiesz chyba co to jest metafora i przenieisienie mała łza- to młoda zakochana dziewczyna, co ty wiesz o kobiecie chyba jednak niewiele młode dziewczyny przecież są naiwne,infantylne,dziecinne itd. ps:Myślę, że to już koniec naszej dyskusji dla mnie na zawsze niedojebany Maciejku pozdrawiam Alusia
Rekomendowane odpowiedzi