Tali Maciej Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Czytałem dziś zbiór fajniuśnych wierszyków, Moja mama jest nauczycielką w SP w Bielsku uczy w klasie III i na zadanie domowe kazała napisać wierszyk o zimie. Poczytajcie sobie co dzieciaczkom w głowach piszczy (-: (oczywiście mamy świadomość, że dzieciom przy odrabianiu lekcji często pomagają rodzice(-: Lód jest zimniutki, lód jest fajniutki Jeździ na łyżwach Stuart Malutki Śnieg jest bialutki, śnieg jest czyściutki Pędzą na sankach dwa krasnoludki Wychodzi z norek, cudaków mrowie Bo sport zimowy to samo zdrowie Wojtuś B. ....................................................................................................... Zmarznięte strumyki Zmoczone buciki Noski czerwone Rękawiczki zmoczone Śniegowe bałwanki Na sankach zjeżdżanki Buzie uśmiechnięte z Zimowej hulanki Anetka H. ............................................................. przyszła zima, przyszła zima mróz na dworze tęgi trzyma wiszą lodu sople wszędzie co to będzie, co to będzie, gdy nas śnieg zasypie wszędzie przyszła zima, przyszła zima białe łąki, białe pola, śnieg zasypał też przedszkola szczypie w nosy ,szczypie w uszy oh! Jak pięknie jest gdy śnieżek prószy Adusia P. Pozdrawiam czekając na śnieg
Dorma Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Widać, że dzieci mają wyobraźnię.. No bo gdzie ta zima i mróz :)?
Espena_Sway Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 no ja mam wrażenie, że jeśli w trzeciej klasie podstawówki już tak piszą, to w gimnazjum się pojawią na ogru ;P
Dorma Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehehe.. Poziom pisania tutaj jest taki, że już teraz by mogły :)
Tali Maciej Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehehe.. Poziom pisania tutaj jest taki, że już teraz by mogły :) (-:
Espena_Sway Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehehehe.. Poziom pisania tutaj jest taki, że już teraz by mogły :) debiuty to zazwyczaj :/ - pamiętam swój :( ale ogólnie, jeśli chodzi o P - nie jest tak źle :P
Patryk_Nikodem Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. one teraz piszą lepiej od wielu tutaj.
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Ja w chwili debiutu tutaj jeszcze nie byłem w gimnazjum ;P. A wierszyki faktycznie fajne, miło było przeczytać :). Pzdr.
Tali Maciej Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale ma pan z głową coś nie tak
zak stanisława Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 a ja wam powiem przygodę szłam z dzieckiem na spacer (3latka)i zaczęłam śpiewać piosenkę: idzie Julcia na pacerek na słoneczko na wiaterek, a tu lecą jej na głowę, liście złote i brążowe.... a dziecko na to- nie liście, descyk kapie majutki na Julci butki. i cóz się dziwić....ech, jakie te dziecka mąde! pozdrawiam Maćku....
Rekomendowane odpowiedzi