Antoni Slawbicki Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 jak wiosna co przychodzi nieproszona jak zima bieli stęskniona jak jesień co gasi letnie zapały tak minął wiek cały od ust twoich całowania od włosów głaskania od spacerów we dwoje stąd i smutki moje
Lilianna Szymochnik Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Jak Antoni dostał gratis banana jak Antoni na skórkę nadepnął z rana Jak Antoni zrobił na ulicy dwa salta jak Antoni nogę sobie z głupoty złamał. Jak Antoni w szpitalu się-rad znalazł Jak Antoni-oto!-Pytanie?-dla pytania? Od ust sobie odejmował od kleiki same wcinał.. od wiersz to?-czy orginał stąd-Antoniego zaduma? istna ramota dziecinna.
Antoni Slawbicki Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 jestem poruszony
Lilianna Szymochnik Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Nie dziw się?-czasami robię, taką odskocznię szukam w poezji.. troszkę innego stylu dla wersów, ale czy to,ma jakiś sens?-czas osądzi. Można zwrócić uwagę na fakt, że jednak coś? w tym jest bacząc!..na czytelność. jak myślisz?-czy mam wrócić, na dawne tory wersów rytmiki.
Antoni Slawbicki Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 nie wiem, nie mnie o tym sądzić
Alicja Maria Cibis Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Witam:) moim zdaniem.. .. lekki, nie--wymagający głębszego namysłu wierszyk o tym jak zmienia się świat w obliczu zmiennych pór roku i czarowna miłość : całowanie, głaskanie, dwoje i smutki Twoje. Podoba mi się lekkość i rześkość formy jest jak chłodny łyk pomarańczowej lemoniady.. Nie poruszył mnie jednak temat, niestety sztampowy, banalny: zmęczyłam się czytając: jak...jak...jak.. w poezji zbyt często korzysta się z odniesień do pór roku-może za eksperymentuj i nadaj im własne oryginalne metafory. Np. JESIEŃ to rdzawy pomruk kota, WIOSNA- ciepły pocałunek modliszki itd itd... czy nie brzmią te jednoznaczne pojęcia ciekawiej, intrygując czytelnika brakiem dosłowności.. życzę powodzenia w wierszowaniu:)...i zapraszam do moich wierszy - ulotności.
Rekomendowane odpowiedzi