Fanaberka Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Styczniowa noc - a tu dziesięć stopni ciepła i Beauforta. Las pochylony jak oddział piechoty przeciw usłużnym latarniom. Na obwodnicy porwisty zachodni wiatr wiecznie spragniony podróży. Wysysa z niedomkniętych karoserii, wydmuchuje z rozpędzonych wnętrz. Zamykam okno. W telewizji szturm. Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Gra od Islandii po Białystok. Przy jednym stole Tatarzy, Hindusi i Żydzi. Zbieracze grosików i dobrych uczynków. W niebie gwiżdżą sztuczne gwiazdy. Dzieci się uczą pierwszej pomocy. Mały Adaś, któremu kilka wdechów i pchnięć podarowało życie głaszcze mocne ramię ojca. Robal głaszcze Paskudę, ja głaszczę Robala i myślę o nim, czyli o Nim.
Niewierny Tomasz Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 bez "internetu" Podoba mi się Pozdrawiam
Fanaberka Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na razie Internet zostać musi. Miło, że się podoba. Dzięki :-)
zak stanisława Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 gwiżdżą sztuczni ludzie na żywe gwiazdy krzyczące w TV z sercem na szaliku, drugim pod rękę też byłam... pa FankoBerka, cmok ogromniasty za Niego... ES
Fanaberka Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za cmoka, a z wierszykiem może jeszcze coś pomyślę :-)
Fanaberka Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Poprzednia wersja, ciekawe kiedy mnie to zmęczy :-) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
zak stanisława Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 przeciw usłużnym latarniom. Na obwodnicy ryczy porwisty - wiecznie głodny -- (może tak, tu dajesz do myślenia) pozdr ES
Fanaberka Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Stasiu :-) Z ryku już całkiem zrezygnowałam - przynajmniej na razie. Najnowsza wersja jest na górze. Dziękuję ponownie. :-)
Piotr_Jasiński Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Wszystkie strofy mają przerzutnie, poza trzecią. Może by tam co wpisać, jest gdzie. Po zmianach lepszy. Piozdrawiam
Fanaberka Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Na razie trochę ją wydłużyłam, zobaczę jeszcze. Dziękuję :-)
Antoni Slawbicki Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 chciałbym jakoś się zrewanżować, ale to jest zupełnie inny styl pisania, Twój wierszyk misię podoba, ale ja nie lubię pisać pełnych zdań, z kropkami itd, to bym przerobił, ale to byłby wtedy mój wiersz. Pozdrawiam bardzo.
Fanaberka Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ej, Antoni, spoks, z tym rewanżem to był żart. A styl - tak tylko sobie próbuję, zdając się na przypadek. Nie wiem co mnie ciągnie do tych kropek. Wprowadziłam duże litery, bo chciałam, żeby z dużych liter były napisane imiona z ostatniej zwrotki - w przeciwnym razie by brzmiały dwuznacznie. Dziękuję :-)
Fanaberka Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od wczoraj go edytowałam z 15 razy :-) Przedostatnia łubowata? Eeee, fajna jest, o seksie przecież ;-) A trzecia to podczas przerwy w pracy niespodziewanie przyszła mi do głowy :-) Dzięki :-)
Ewa_Kos Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Też sobie tak myślę - wczoraj antena z internetem, dziś po niej "nima" śladu, a wiersz cały czas mimo zmian i w końcu tak się obroni, bo fajny jest:))) Pozdrawiam serdecznie:))) EK
Fanaberka Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wczoraj wkleiłam szkic, w ten sposób miałam go pod ręką podczas przerw w pracy i w domu i mogłam poprzyglądać się. W końcu chyba po to jest warsztat :-) Dzięki. :-)
Rekomendowane odpowiedzi