taka marysia Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 swój roznegliżowany instynkt samozachowawczy wsuwam miękko pod język. bez granic i szans na werbalne wycieczki (pełna entuzjazmu) jestem współtwórcą obrazu z sekundy na sekundę dalszego - godzinami zdejmują mi czerwień z ust pytają o wyznanie. wprawdzie czasem błąkam się po kościołach albo wypatruję śladów ojca na zadymionym firmamencie - wszystko frazesy. pusta forma. treścią niech bedą syberyjskie wiosny i nagłe zostań gdzieś w okolicy twoich kolan - to był nieludzki przypadek. jeszcze jedna opowieść? tak. jeśli wódka, to tylko najdroższa * jestem już dużą dziewczynką, władam biegle kilkoma językami (consensus tragiczny w skutkach dla każdej z zaangażowanych stron). miasto mieni się w obłokach i trzy kolory - czerwony niezmiennie most wanted - a jednak kręci się pardon. nie pytasz mnie o nazwisko
taka marysia Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 coś zgrzyta. chyba głównie pierwsza, chociaż może się mylę i całość jest do kosza. w każdym razie, będę bardzo wdzięczna za każdą sugestię ps. przepraszam, że nie udzielam się w warsztacie, ale bardzo trudno jest mi cokolwiek doradzić wprawnym (?) już poetom, którzy zamieszczają tu swoje utwory.
zak stanisława Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mimo iz tak kadzisz i tak ci niep omogę , bom niewprawna...- pozdrawiam ciepło ES
Spiro Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 wprawniejsi wypierają się wprawności. dziwne to czasy. ja wprawny nie jestem, ale zdanie swoje mam. dla mnie świetne. im dłużej czytam, tym bardziej na tak i wątpliwości ubywa. chciałem przyczepić się do interpunkcji, ale przeczytałem jeszcze raz i już nie chcę. pozdrawiam
taka marysia Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 wow. miło mi, Spiro jednak dalej uważam, że wiersz do remontu
Olesia Apropos Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Marysiu, wg mnie zgrzytają dwa pierwsze wersy drugiej zwrotki ( a może samo to "jestem już dużą dziewczynką ) i końcowe "pardon" wolałabym "przepraszam", ale rozumiem, że tamto ma podkreślać znajomość języków, mimo wszystko - nie. reszta podoba mi się, bardzo pozdr/o.
Rekomendowane odpowiedzi