Michał_Bębenek Opublikowano 7 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2007 nadaremnie szukam w szufladach pastylek od bólu głowy dywan jest zmięty pokój w nieładzie koce leżą na podłodze śpią pod kocami ludzie przybyli z dawien dawna z pobliskich barów ktoś szura butami o wycieraczkę za chwilę zrobi się jasno niedługo odsłonię zasłony do pokoju wpadnie trochę mgły śniegu i światła to potrzebne by przestać się skarżyć na ten cholerny ból głowy pod powieką mam drewienka palą się tak i ja płonę cały a Miranda podnosi się z łóżka sięga po szklankę z wczorajszą wodą zapala papierosa Trzmielu przeciągając się jak kot mruczy niebywale lubieżnie poranna toaleta kota w miednicy położonej na środku nic nie ma wstyd się przyznać a przecież wczoraj było tak wesoło wszyscy byli objęci zajęci sobą rozmawiający palący pijący jacy jeszcze Bóg jeden wie ale widziałem ich ślady w łyżeczce z miodem popijając piwo gdy tańczyli ubrani w nieświeżą pościel zaklęci w korowodzie sennym jeszcze nie do końca siebie znający bardzo przejęci swoimi rolami we fryzurach na łyso i całkiem nie na łyso śpiewający piosenki o nieszczęśliwych miłościach idący długim ciemnym korytarzem w sam środek balu i ja tam byłem i ja tańczyłem i piłem piwo zagryzając pizzą i światło na korytarzu włączyłem gdy przyszła pora zapalić papierosa Weronika w podartych chustach ze sklepu odzieżowego paliła razem ze mną tak się chłoną opowieści w gąbkę nocną aż do szóstej nad ranem szukam pastylek daremnie w szufladach zaraz mnie ktoś zaaresztuje słyszę jak sąsiadka z drugiego właśnie bierze prysznic lej się wodo przyjaciele ta muzyka was obudzi
wesoły grabarz Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 lepsze od poprzedniego momentami niezłe przeżutnie a momentami gorsze w porównaniu z tymi lepszymi rzecz jasna bo nie z gorszymi to by było nielogiczne ale i tak będą mówić że przegadane nieco może nie bez powodu pozdrawiam
Oxyvia Opublikowano 9 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2007 Dla mnie to proza. Nieco poetycka, ale proza. Pozdrawiam.
żygająca panna młoda Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Komentarz został usunięty
Rekomendowane odpowiedzi