Julia Valentine Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 czerwony koc fotel za oknem szaro bardzo szaro bezlistnie pod kocem - śnię skulony fotel sen długi niekończący się sennie zatrzymasz czasu rzucając zegarkiem o ścianę
Julia Valentine Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 wiem, już był jednak nadal mam z nim spore kłopoty i czekam na sugestie :) [np. dotyczące tytułu] serdeczności
Anna Maria K. Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Nie wiem, czy w tak krótkim wierszu wypada użyć trzykrotnie sen/ śnić, choć razi to dopiero po drugim czytaniu, a więc - broń Boże - nic karygodnego ;) Pointa bardzo zgrabna, jestem za. Co do tytułu... może niezła byłaby jakaś sugestia tematyki czasu, ale na tyle nieuchwytna, by nie zdradzać zakończenia. Życzę powodzenia. Pzdr.
Julia Valentine Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję bardzo :)
Spiro Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 popatrz, na sen sam nie zwróciłem uwagi. bardziej razi mnie "...szaro bardzo szaro" w jednym wersie (czy to podkreślenie tak dużo wnosi do odbioru?) ja napisałbym tak: ----------------------------------------- czerwony koc fotel za oknem szaro bezlistnie pod kocem - śnię skulony w fotelu niedokończony sen nie zatrzymasz czasu rzucając zegarkiem o ścianę ----------------------------------------- nie wiem tylko czy w ten sposób nie zmieniłem sensu, jednak w twojej wersji trochę mi go brakowało. skoro sen jest niekończący się to po co zatrzymywać czas. ale nie czepiam się bo i tak mi się podoba. pozdrawiam
Julia Valentine Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 dzięki Spiro; pomyślę, jednak co do "szaro bardzo szaro" to na razie nie chcę się tego pozbywać; pisałam wiersz pod wpływem innego, który bardzo lubię i pewne połączenie między nimi chciałabym zachować:) pozdrawiam serdecznie
Julia Valentine Opublikowano 6 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 lekka zmiana wersyfikacji: czerwony koc fotel za oknem szaro bardzo szaro bezlistnie pod kocem - śnię skulony fotel sen długi niekończący się sennie zatrzymasz czasu rzucając zegarkiem o ścianę
Michał Barański Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 moja wersja: czerwony koc fotel za oknem szaro bezlistnie pod kocem - śnię skulony fotel sen długinie zatrzymasz czasu rzucając zegarkiem o ścianę --------------------------------------szaro/bardzo szaro i sen długi/niekończący się sen sugeruję jednak skrócić, gdyż moim zdaniem nie wnosi to aż tak wiele do wiersza; końcówka: rozdzieliłbym ostatni dwuwers, żeby podkreślić absurd tego sposobu zatrzymania czasu; tytuł: za Anną Marią, a może też odnieść się do tonacji tego wiersza? do kolorów, bo jest tu ich trochę?
Rekomendowane odpowiedzi